Trygghetslarm

Närbild på ett handledslarm

Trygghetslarm är till för dig som bor hemma och behöver kalla på hjälp vid akuta situationer när som helst på dygnet.

Larmet kan du bära kring halsen eller armen. Alla larm är digitala och fungerar även om du inte har fast telefoni. När du trycker på larmet ringer larmet automatiskt upp larmcentralen som får besked om varifrån larmet kommer. Larmcentralen meddelar i sin tur hemtjänst­personalen om du är i behov av hjälp.

Kostnaden för ett trygghetslarm är 201 kronor per månad. Hänsyn tas dock till din betalningsförmåga. Här kan du läsa mer om avgifter.

Vem kan få trygghetslarm?

De allra flesta som ansöker om trygghetslarm blir beviljade ett larm. Ett vanligt skäl är att du känner otrygghet i hemmet på grund av fysiska begränsningar. Till exempel kanske du har svårt att själv ta dig upp om du skulle falla.

Trygghetslarm även utanför bostaden

Numera är det också möjligt att få ett mobilt trygghetslarm som du kan bära i fickan eller ha runt halsen. Eftersom larmet har en GPS-mottagare kan du använda det även utanför bostaden - till skillnad mot ett vanligt trygghetslarm som bara fungerar i bostaden.

Så ansöker du om trygghetslarm

Du ansöker om trygghetslarm genom att kontakta Kundcenter eller fylla i ett formulär eller en blankett på vår hemsida. Här finns mer information och kontaktuppgifter.

Sidan uppdaterad 2024-05-23