Trossgränd

Trossgränd ligger på Körfältet med närhet till busshållplats. Det finns fina promenadvägar inom området

På Trossgränd finns 26 lägenheter. Huset har tre våningsplan. Hiss finns. Lägenheterna är handikappanpassade och utrustade med kökspentry. Varje lägenhet är utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Lägenheterna hyrs ut omöblerade och möbleras och präglas helt av den boende.

Boendet har gemensamma utrymmen där det erbjuds möjlighet att äta, umgås och delta i olika aktiviteter. I anslutning till gemensamhetsutrymmen finns balkonger eller altaner.  

Så tar du dig dit 

Buss 1 Centrum- Körfältet. Hållplats Mosippan.

Aktiviteter

Trossgränd har gemensamma utrymmen där det erbjuds möjlighet att äta, umgås och delta i olika aktiviteter, och i anslutning till våra gemensamhetsutrymmen finns både balkonger, altaner eller vår nybyggda uteplats och pergola.

Ett urval av aktiviteter som vi erbjuder är Bingo, promenader, sittgymnastik, inomhusbowling/pyssel/pussel, spel, musikunderhållning samt våra mycket uppskattade besök av Dovah, en terapihund, som kommer 2 gånger i veckan.

Måltider

Alla måltider serveras utifrån önskemål i gemensamt kök eller i den egna lägenheten. På Västervik serveras frukost, lunch, middag och mellanmål. Maten tillagas av Måltidsservice och sänds ut till Trossgränd varje dag.

Den som behöver specialkost får givetvis detta.

Lunchmeny

Lunch- och middagsmeny

Hälso- sjukvård och omsorg

På Trossgränd finns tillgång till sjuksköterska dygnet runt. Arbetsterapeut och fysioterapeut har möjlighet att göra hembesök när behov finns. Läkare finns att tillgå från Odensala hälsocentral. Om du önskar att behålla Din tidigare husläkare är detta möjligt. Detsamma gäller tandläkare.

Övrig omvårdnadspersonal finns tillgänglig på boendet under hela dygnet. En kontaktman ska finnas utsedd som du i första hand kan vända dig till när du undrar något.

När du flyttar hit

Din lägenhet är omöblerad och du tar med dig allt som du behöver i din vardag som exempelvis möbler, sänglinne, kläder, hygienartiklar, städutrustning och husgeråd. Prata med personalen om du ska ta med säng.

Tänk på att du behöver en hemförsäkring.

I nära anslutning till inflyttningen träffas vi och genomför en planering utifrån dina behov och önskemål.

Sidan uppdaterad 2023-12-05