Stöd till barn och unga
Ibland kan barn och unga behöva extra stöd och hjälp. Östersunds kommun erbjuder olika typ av stödinsatser.
Stöd vi erbjuder alla
Här är stöd som du enkelt kan få genom att kontakta oss. Klicka dig vidare så hittar du kontaktuppgifter på respektive webbsida.
Barn- och elevhälsan
Barn- och elevhälsan hjälper barn och ungdomar att utvecklas för att nå skolans mål.
Arbetsmarknadsenheten
Arbetsmarknadsenheten vänder sig till dig som är 15-25 år och varken arbetar eller studerar. Vi coachar dig till att nå din fulla potential! Du kommer till oss via "Drop-in för arbetssökande" eller genom din kontakt på Försörjningsstöd eller Arbetsförmedlingen
Stödgrupp Bubblan
Bubblan vänder sig till barn i åldern 7-12 år vars föräldrar har flyttat isär. Grupperna träffas en gång i veckan, sammanlagt åtta gånger.
Stödgrupp Fjärilen
Fjärilen är en gruppverksamhet för dig som lever eller har levt i en familj där psykisk ohälsa hör till vardagen, eller där någon är beroende av alkohol och/eller andra droger.
Stödgrupp Trädet
Trädet är en gruppverksamhet för barn och ungdomar som är familjehemsplacerade.
Stöd till dig med biståndsbeslut
För vissa typer av stöd behöver du ett biståndsbeslut. Kontakta Kundcenter för mer information om hur du ansöker om stöd.
Kontaktperson
Om du befinner dig i en besvärlig situation, saknar en vän att bolla tankar med eller kanske har det svårt att ta dig ut på egen hand - då kan du ansöka om att få en kontaktperson.
Trappan - för barn som upplev våld
Trappan innebär individuella samtal för barn mellan 4-18 år som sett eller upplevt någon form av våld i nära relationer eller som också själv blivit slagen.
Familjehem
Ett familjehem är en enskild familj som öppnar sitt hem mer stadigvarande för barn eller ungdomar. Uppdraget kan gälla kortare eller längre tid.
Till dig som förälder till barn som upplevt våld
Stöd till dig som förälder för att hjälpa barn som varit utsatt för våld eller bevittnat våld.
Ungdomsstöd
Arbetar för att du och de vuxna i din närhet ska må bra och vi kan ge råd och stöd, till exempel om det är mycket konflikter hemma eller mycket frånvaro i skolan.
Stöd som kopplas in i vissa situationer
Här kan du läsa om hur socialtjänsten arbetar för att identifiera behov av hjälp och kunna ge bästa möjliga stöd i olika situationer.
Uppsökande teamet
Uppsökande teamet fokuserar på att vara i ungas miljöer för att identifiera ungdomar och unga vuxna mellan 12-18 år som är i behov av stöd.
Barnahus i Jämtlands län
Här vill vi att barn som misstänks vara utsatta för våld och sexuella övergrepp ska känna sig trygga att berätta vad de varit med om.