Stöd till barn och unga

Ibland kan barn och unga behöva extra stöd och hjälp. Östersunds kommun erbjuder olika typ av stödinsatser.

Stöd vi erbjuder alla

Här är stöd som du enkelt kan få genom att kontakta oss. Klicka dig vidare så hittar du kontaktuppgifter på respektive webbsida.

Barn- och elevhälsan

Barn- och elevhälsan hjälper barn och ungdomar att utvecklas för att nå skolans mål.

Barn- och elevhälsa

Arbetsmarknadsenheten

Arbetsmarknadsenheten vänder sig till dig som är 15-25 år och varken arbetar eller studerar. Vi coachar dig till att nå din fulla potential! Du kommer till oss via "Drop-in för arbetssökande" eller genom din kontakt på Försörjningsstöd eller Arbetsförmedlingen

Drop-in för arbetssökande

Stödgrupp Bubblan

Bubblan är en gruppverksamhet för barn 7-12 år vars föräldrar har separerat. Vi träffas två timmar i veckan, vid åtta tillfällen.

Stödgrupp Bubblan

Stödgrupp Fjärilen

Fjärilen är en gruppverksamhet för barn och unga 7-17 år som lever eller har levt i en familj med psykisk ohälsa eller där någon är beroende av alkohol eller andra droger.

Stödgrupp Fjärilen

Stödgrupp Trädet

Trädet är en gruppverksamhet för barn och ungdomar 7-17 år som är placerade i familjehem. Vi träffas två timmar i veckan 15 gånger.

Stödgrupp Trädet

Stöd till dig med biståndsbeslut

För vissa typer av stöd behöver du ett biståndsbeslut. Du som är målsman kan ansöka om stödet via vår e-tjänst. Även du som är mellan 15 och 17 år kan själv ansöka om stöd via e-tjänsten.

 

Du kan också kontakta Kundcenter - se kontaktuppgifterna längst ned.

Kontaktperson

Om du befinner dig i en besvärlig situation, saknar en vän att bolla tankar med eller kanske har det svårt att ta dig ut på egen hand - då kan du ansöka om att få en kontaktperson.

Kontaktperson

Trappan - för barn som upplev våld

Trappan innebär individuella samtal för barn mellan 4-18 år som sett eller upplevt någon form av våld i nära relationer eller som också själv blivit slagen.

Trappan

Familjehem

Ett familjehem är en enskild familj som öppnar sitt hem mer stadigvarande för barn eller ungdomar. Uppdraget kan gälla kortare eller längre tid.

Familjehem

Till dig som förälder till barn som upplevt våld

Stöd till dig som förälder för att hjälpa barn som varit utsatt för våld eller bevittnat våld.

Barn som upplevt våld

Ungdomsstöd

Arbetar för att du och de vuxna i din närhet ska må bra och vi kan ge råd och stöd, till exempel om det är mycket konflikter hemma eller mycket frånvaro i skolan.

Ungdomsstöd

Stöd som kopplas in i vissa situationer

Här kan du läsa om hur socialtjänsten arbetar för att identifiera behov av hjälp och kunna ge bästa möjliga stöd i olika situationer.

Uppsökande teamet

Uppsökande teamet fokuserar på att vara i ungas miljöer för att identifiera ungdomar och unga vuxna mellan 12-18 år som är i behov av stöd.

Uppsökande teamet

Barnahus i Jämtlands län

Här vill vi att barn som misstänks vara utsatta för våld och sexuella övergrepp ska känna sig trygga att berätta vad de varit med om.

Barnahus i Jämtlands län

Sidan uppdaterad 2024-05-02