Publicerad 2024-01-19

Nu finns en digital orosanmäl - för både allmänhet och anmälningsskyldiga

Östersunds kommun lanserar nu en digital tjänst för den som vill anmäla oro för ett barn eller en vuxen. Tjänsten är till för både allmänheten och för anställda som arbetar inom verksamheter där man har anmälningsskyldighet.

– Genom att erbjuda en digital tjänst vill vi göra det enklare att göra en orosanmälan, förklarar Petra Olsson, chef för Sektor barn och vuxna inom Social- och arbetsmarknadsförvaltningen.

Fram till nu har de flesta orosanmälningar från medborgare gått via Kundcenter. Dit kan man ringa eller mejla om man känner oro för ett barn som far illa - eller en vuxen som man tror utsätts för fysisk eller psykisk misshandel. Man kan också göra en orosanmälan om man är orolig för någons missbruk.

Öppen alla vardagar

Det är fortfarande möjligt att ringa eller mejla Kundcenter för den som föredrar det.

Den digitala tjänsten är öppen vardagar 8-17. Fredagar stänger den 16 och dag före röd dag stänger den 15.

– Vid behov av akut hjälp - ringer man alltid 112, understryker Petra Olsson.

Tjänsten för orosanmälan finns bland e-tjänster. Den går också att hitta på flera andra sidor. Det räcker att söka på oro eller orosanmälan på www.ostersund.se.

Du kan läsa mer om orosanmälan på www.ostersund.se/orosanmalan

Här kommer du direkt till e-tjänsten för orosanmälan

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-05-23