Nyhetsarkiv Trafik och infrastruktur

Här kan du se alla våra publicerade nyheter inom området trafik och infrastruktur.


  • Ny utredning föreslår hur Östersund ska växa utan trafikkaos Östersunds kommun har ambitioner att växa till 75 000 invånare, men när allt fler människor och funktioner ska rymmas i staden kan det bli trångt. Därför behöver transporterna bli mer yteffektiva om v...

  • Höjt pris på biogas på tankstationen i Göviken Från 1:a december 2023 höjer vi priset på biogas på tankstationen i Göviken från 19 kronor per kg till 22 kronor per kg. Ökade driftkostnader ligger bakom höjningen.

  • Vi är beredda på vinterns första snösmocka Det första snöovädret är på väg. Vi är beredda med full snösväng, men vi kommer att snöröja med viss försiktighet för att undvika plogskador - det är knappt någon tjäle i marken.
    För Östersunds alla c...


  • Skaffa nya pendlingsvanor! Imponera på kollegorna, få bättre flås, sov en stund till på bussen eller bara slipp skrapa rutorna: det finns många anledningar till att bli vintertrampare.

  • Nu är det dags för Europeiska mobilitetsveckan! Varje år arrangeras mobilitetsveckan för att främja hållbara transportlösningar och belysa vårt arbete för att nå målet att vara fossilbränslefria 2030.

  • Vandaliserade blommor kan vi inte ersätta Ett trist fenomen är vandalismen i Östersund och nu har också blomster­arrangemangen drabbats. Blomlådor och blompelare i centrum har välts omkull och det är utsmyckning som nu är förstörd. Den kan vi...

  • Tandsbyns nya avloppsreningsverk är i drift I december berättade vi att bygget av Tandsbyns nya avloppsreningsverk var igång. Nu är det färdigt och har börjat rena avloppsvatten från boende och företag.

  • Parkera rätt så att vi kommer åt att sopa På måndag 17 april sätter vi igång med den stora vårstädningen då vi sopar upp gruset från vinterns halkbekämpning. Tänk på datumparkeringen så att du får rensopat på din gata och undviker avgifter fö...
Sidan uppdaterad 2024-01-10