Företag, stöd och rådgivning

Näringslivet är en viktig kärna i kommunen och ett bra företagsklimat är oerhört viktigt för Östersunds utveckling och framtid. Vi på kommunen vill förenkla företagarlivet och erbjuder därför stöd och aktiviteter för dig som företagare.

Foto på ett möte

Foto: Håkan Wike

Näringslivsundersökningen

2019 genomförde vi en stor undersökning, där många företag blev uppringd och intervjuad kring bland annat kompetensförsörjning och utbildning. Resultatet blev ett fantastiskt underlag som hjälpt oss att veta vart vi ska lägga krutet och vilka behov näringslivet har. Den har till exempel resulterar i nya utbildningar, informationsinsatser, rekryteringsträffar och att vi i vissa fall kunnat hjälpa företag med personal.

Just nu pågår en ny undersökning, nu med ännu mer fokus på kompetensfrågor. Den här gången är även Regionen med och håller ihop att samma undersökning även kommer att gå ut i de andra kommunerna, då man ser undersökningen som ett grymt verktyg för näringslivsutveckling.

Undersökningen kommer att utföras i telefonformat och tar cirka en halvtimme. Vi hoppas att du har möjlighet att ta dig tid att vara med och vi lovar att vi sedan kommer jobba hårt med resultatet!

Läs mer om näringslivsundersökningen

Har du synpunkter på vår verksamhet?

Om vi inte lever upp till vad vi lovar vill vi gärna att du meddelar oss detta. Dina synpunkter ger oss värdefull information och möjlighet att förbättra vår verksamhet.

Är du företagare och vill prenumerera på Näringslivskontorets nyhetsbrev? Mejla då till foretagslots@ostersund.se så lägger de till dig på prenumerationslistan.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2021-05-11