Företag, stöd och rådgivning

Näringslivet är en viktig del i kommunen och ett bra företagsklimat är oerhört viktigt för Östersunds utveckling och framtid. Vi på kommunen vill förenkla företagarlivet och erbjuder därför stöd och aktiviteter för dig som företagare.

Foto på ett möte

Foto: Håkan Wike

Näringslivsundersökningen

Hösten 2020 genomförde vi den andra undersökningen av två, där många företag blev uppringd och intervjuad kring bland annat kompetensförsörjning och utbildning. Resultatet blev ett fantastiskt underlag som hjälpt oss att veta vart vi ska lägga krutet och vilka behov näringslivet har. Den har till exempel resulterar i nya utbildningar, informationsinsatser, rekryteringsträffar och att vi i vissa fall kunnat hjälpa företag med personal.

I den senaste undersökningen foluserade vi mer på kompetensfrågor. Regionen och de andra kommunderna valde att delta i denna andra undersökning då man ser undersökningen som ett grymt verktyg för näringslivsutveckling. Regionen har sammanställt undersökningen för alla kommuner i regionen så vi ser det totala behovet i regionen. 

Vi vill tacka alla er som deltog i undersökningen för er tid och engagemang!

Läs mer om näringslivsundersökningen

Har du synpunkter på vår verksamhet?

Om vi inte lever upp till vad vi lovar vill vi gärna att du meddelar oss detta. Dina synpunkter ger oss värdefull information och möjlighet att förbättra vår verksamhet.

Är du företagare och vill prenumerera på Näringslivskontorets nyhetsbrev? Mejla då till foretagslots@ostersund.se så lägger de till dig på prenumerationslistan.

Sidan uppdaterad 2023-01-05