Publicerad 2023-09-14

Klimatseminariet 2023: Lillsjöskolan 5A vann Aktivitetspeppen

Lillsjöskolan 5A blev vinnare i Aktivitetspeppen, utmaningen där barn samlar poäng genom att röra på sig mer. Under Klimatseminariet fick skolan besök av Carolina Klüft, som delade ut förstapriset: 5 000 kronor extra till klasskassan.

Carolina Klüft i tröja med texen generation Pep

Carolina Klüft var den som delade ut priset till Lillsjöskolan 5A

Aktivitetspeppen är initiativet som ska locka till rörelseglädje i kommunens skolor. Aktiviteten pågick under några veckor i början av sommaren och handlade om att eleverna skulle cykla eller gå så mycket som möjligt till och från sina skolor. Ju aktivare livsstil, desto fler poäng. Rikard Bertilsson är klimatstrateg på Östersunds kommun.

– Vi fick väldigt bra respons och det var många klasser som ville vara med. I år är det två klasser från Lillsjöskolan och en från Fjällängsskolan som är med, sa Rikard Bertilsson.

Initiativet är tänkt att gynna klimatet och barnens hälsa, men också klasskassan. Under dagens Klimatseminarium korades nämligen vinnaren, där förstapriset innebar ett tillskott på 5 000 kronor till klasskassan. Den vinnande klassen var 5A på Lillsjöskolan, som under seminariedagen fick påhälsning av ingen mindre än friidrottsstjärnan Carolina Klüft, som personligen delade ut priset på skolan.

– Jag jobbar med frågan varje dag och att komma ut och möta barn och se deras glädje är en belöning för ansträngningarna som vi gör. Förhoppningsvis får de nya vanor och cyklar till skolan lite oftare, sa Carolina Klüft efter besöket på skolan.

Carolina Klüft är verksamhetschef för Generation Pep och gjorde besöket på Lillsjöskolan i samband med sin närvaro på Klimatseminariet, då hon under föredraget på Storsjöteaterns scen ville inspirera företag, organisationer och föräldrar att låta sina transportera sig mer aktivt. Och där är alltså skolorna i Aktivitetspeppen föredömen. Rikard Bertilsson blickar redan framåt.

– Förhoppningen är att göra det fler gånger, sa Rikard.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-09-14