Daglig verksamhet
Med daglig verksamhet hjälper vi dig som har en funktionsnedsättning att få en meningsfull sysselsättning. Vår vision är att alla människor ska kunna arbeta ute i samhället.
Planering – 2025
Daglig verksamhet håller under året stängt under ett antal dagar, vilket i sin tur påverkar många av kommunens verksamheter.
Så här ser den preliminära planeringen för 2025 ut:
- Fredag 2 maj – Klämdag
- Måndag och tisdag, 12-13 maj – Utbildningsdagar
- Fredag 30 maj – Klämdag
- 14 juli - 3 augusti (veckorna 29, 30 och 31) – Sommarstängt
- Måndag 29 och tisdag 30 december – Klämdagar
Medborgare som är ute självständigt på företag (Steg 3), har sysselsättning som vanligt dessa dagar.
Vid frågor kring medborgare med självständig placering på företag, kontakta respektive stödkonsult.
Preliminärt kommer vi också att ha två sammanhängande utbildningsdagar i maj och två dagar under hösten. Datumen är ännu ej fastställda.
Varje människa är unik och värdefull på sitt sätt. Vi försöker se hela människan - både individens svårigheter och möjligheter. På så sätt kan vi hjälpa dig att känna trygghet. Då kan du få ett självständigt liv - ett liv som du styr över själv.
Daglig verksamhet arbetar efter två lagar. Det är lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL).
Våra inriktningar
Vi har i Östersunds kommun flera inriktningar för att hjälpa dig med funktionsnedsättning att få en meningsfull sysselsättning. Inom dessa får du lära dig saker som de flesta människor möter i sitt arbetsliv.
Habiliteringsersättning
Du som fått beslut om daglig verksamhet och som deltar i arbetet har rätt till en habiliteringsersättning.
Ersättningen är 60 kronor för heldag och 40 kronor för halvdag.
Så ansöker du om stöd
Vill du ansöka om daglig verksamhet så ska du vända dig till Kundcenter. De hjälper dig att få kontakt med rätt handläggare.