Skidspår

Närbild på skidor och skor

Östersund erbjuder en mängd olika skidspår - tävlingsspår, elljusspår och motionsspår av både varierande längd och svårighetsgrad. Här kan du hitta mer information om skidspår inom Östersunds kommun.

Risker med fallna träd i skidspåren

Det finns risk att träden intill våra skidspår faller ner över spåren på grund av de stora snömängderna i skogen. Träd som lutar över elledningar är särskilt viktigt att vara vaksam på. I värsta fall kan trädet bli strömförande. Var försiktig i spåret!

Ser du ett träd som ligger över elljusspåret ska du runda det och undvika att röra trädet. Det är många träd som är tyngda under snön nu, och när ett träd knäcks kan det gå snabbt. Åk inte under träd som lutar. Ser du ett träd som lutar in över spåret - hör av dig till oss.

I dagarna är vi ute och röjer nedfallna träd i våra skidspår. Det kan bli störningar under tiden vi är där och röjer, och vi är tacksamma för ditt tålamod då vi arbetar för att göra spåren säkra för alla åkare.

Trivselregler i skidspåren

  • Det är inte tillåtet att springa, rida eller cykla i skidspåren. För allas trivsel, promenera inte heller i skidspåren. Det rör hela spåren, inklusive den preparerade skatedelen.
  • Hundar är tillåtna i vissa spår. Du är välkommen att ha med dig hunden i Brunflo, Lit, Lugnvik, på Östberget och i vissa av skidstadions spår.
    Bestämmelse om hundar i spårenöppnas i nytt fönster
  • Kör inte skoter i skidspåren. Skoter får endast användas av pistningspersonal för spårpreparering.

Här kan du hitta mer information om skidspår inom Östersunds kommun.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2021-02-08