Arenor för stora evenemang

I Östersund är vi stolta över att kunna erbjuda flera olika arenor för stora evenemang. Allt inom 15 minuters avstånd. Här hittar du som är arrangör mer information om våra olika arenor.

Östersunds kommuns arenor

Exteriörbild på Östersund Arena

Östersund Arena

Östersund Arena är issporternas stolta hemvist som rymmer så mycket mer än is. Bland annat finns här en av Norra Europas modernaste hallar för gymnas­tik. Här ryms också två isrinkar och bandyplan utomhus.

Läs mer om Östersund Arena

Basket i A-hallen

Sporthallen

"Som ett Madison Square Garden i mini­atyr" är ett av omdömena när Sporthallen i november 2016 nyin­vigdes efter den stora om­bygg­nationen. Här huserar stadens två elitlag i basket, men här finns också hallar för de flesta inom­hus­sporter.

Läs mer om Sporthallen

Världscup i Biathlon på Östersunds Skidstadion

Östersunds Skidstadion

Östersunds Skidstadion har ett av Sveriges största skidområden och är en tävlings­arena inom vintersporter av högsta inter­nationella klass. Här genomfördes bland annat VM i skidskytte 2019.

Läs mer om Östersund Skidstadion

Entrén till Jämtkraft arena

Jämtkraft Arena

Med förkärlek för fotbollsfester, med sina båda konstgräsplaner. Men det ryms mer än till exempel allsvensk fotboll. Arenan är ombytlig och har rymt både konserter, cirkus och stadion­cross för skoter.

Läs mer om Jämtkraft Arena

Fyrverkerier över Stortorget under Yran

Stortorget

En arena för folkmyller mitt i Östersunds stadskärna. Här finns kapaciteten för de stora konserterna under Storsjöyran, marknaderna, utställningarna och de publika evenemangen. Men här är också platsen för sommarflanörerna som bara njuter av tillvaron eller äta en god bit mat på uteserveringarna som ramar in torget.

Läs mer om Stortorget

Caféet i Badhusparken i bakgrunden. Gröna växter i förgrunden

Badhusparken

En blommande folklig och festlig oas på sommaren och på den andra sidan året den gnistrande basen i Vinterparken. Badhus­parken vid Storsjöns strand är Östersunds naturliga mötesplats under hela året. Även den natur­liga länken till Frösön - med nästan 400 000 cyklister som passerar bron varje år.

Läs mer om Badhusparken

Åkare i skidbacken. Östersund i bakgrunden

Gustavsbergsbacken

Den "nära" skidbacken med den vid­under­­liga utsikten. Gustavs­bergs­backen på Frösön ligger bara några minuter med bil eller buss från centrum - och väl uppe i den utmärkta träningsbacken är bonusen en storslagen vy över hela Östersunds stads­kärna. Här i backen har många alpina världsstjärnor fostrats.

Läs mer om Gustavs­bergs­backen

Övriga arenor i Östersund

Entrén på Folkets Hus i Östersund

Folkets Hus

På Folkets Hus som ligger strategiskt, en bit utanför Östersund finns ett brett nöjes­utbud. Lokalerna omfattar restau­rang, café, samlingslokaler, större konferens­salar och kontorsytor.

Läs mer om Folkets Hus

Entrén till Frösö Convention Center

Frösö Park Arena

Nybyggda Frösö Park Arena går under epitetet Norrlands största mötesplats. Den ligger nära flyg­plats och hotell, och arrang­erar mässor, konferenser, företags­event, konserter, galor med mera. Arenan tar emot allt från 200 till 3 500 besökare och ha en flexibel golvyta på 4 000 ­kvadrat­meter.

Läs mer om Frösö Park Arena

Kvällsbild på Storsjöteaterns fasad

Storsjöteatern och Gamla Teatern

Allt finns inom 15 minuter

Allt är nära i Östersund. På 15 minuter tar du dig från Åre/Östersund Airport till Östersund Arena, Östersunds Skidstadion, fotbollsarenan Jämtkraft Arena, Sporthallen, Stortorget, centralstationen och Frösöbergets båda alpina anläggningar Gustavsbergsbacken och Ladängen.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2021-10-12