Utbildningar hos överförmyndaren

Överförmyndaren erbjuder flera utbildningar för dig som är ställföreträdare. På den här sidan hittar du aktuella utbildningar och information om hur du anmäler dig till en utbildning.

Våra utbildningar

Allmän grundutbildning för gode män och förvaltare

Välkommen till vår allmänna grundutbildning! På denna utbildning går vi igenom vad det innebär att vara god man eller förvaltare samt vilka regler som styr uppdraget.

Utbildningen vänder sig till dig som nyligen påbörjat uppdrag som ställföreträdare

Vi går allmänt igenom vad det innebär att vara god man eller förvaltare, samt vilka regler som styr, ex. samtyckesregler. Vi går även lite kortfattat igenom vad som gäller för årsräkning/redogörelse, samt arvode. Vi visar också var du hittar information och blanketter som du som god man behöver.

Kommande utbildningstillfällen

 

  • Måndag 3/6, kl 17:30-20:30, Plats: Vid din dator Digitalt via Teams. Anmäl dig här senast 31/5.

Om utbildningen ställs in meddelar vi dig via den mejladress som du uppger vid anmälan. Anmälan öppnas löpande.

Redovisningsutbildning årsräkning

Den här utbildningen riktar sig till ställföreträdare med uppdrag att sköta sin huvudmans ekonomi (förvalta egendom). Vi går igenom vad du är skyldig att redovisa överförmyndaren. Du får lära dig hur du för löpande redovisning och upprättar en årsräkning och vilka underlag du behöver från till exempel bank och Försäkringskassan.

Läs noga vid anmälan så att du väljer rätt datum, plats och typ av utbildning. På plats väljer du om du vill lära dig redovisning på papper eller redovisning i e-tjänsten.

Kommande utbildningstillfällen:

  • Tisdag 14 maj klockan 18:00-20:30, Österäng i Östersund. Utbildningen är en del av våra utbildningsdagar 14–15 maj. Länk till anmälan.

Läs mer under rubriken Utbildningsdagar 14 och 15 maj.

Om utbildningen ställs in eller ändras meddelar vi dig via den mejladress som du uppger vid anmälan.

Fördjupande utbildningar

Kommande utbildningstillfällen

  • Grundutbildning arv/fastighetsförsäljning. Tisdag 14 maj klockan 18:00–20:30.
  • Fördjupning arv. Onsdag 15 maj klockan 18:00–20:30.

Utbildningarna är en del av våra utbildningsdagar 14–15 maj. Länk till anmälan.

Läs mer under rubriken Utbildningsdagar 14 och 15 maj.

Övrig information

Hur anmäler jag mig?

Vi öppnar anmälan till en utbildning några veckor innan utbildningstillfället. När en utbildning är öppen för anmälan kan du klicka på länken för utbildningstillfället. Du kommer då till ett anmälningsformulär.

Kontrollera att du lämnar rätt e-postadress när du anmäler dig!

Har du frågor är du välkommen att kontakta Kenneth Nilsson: 063-14 30 65.

Hur fungerar digitala utbildningar?

Våra digitala utbildningar sker via Microsoft Teams. Du behöver dock inte ha Teams installerat på din dator för att kunna delta.

Samma dag som utbildningstillfället, någon timme innan start, skickar vi ut ett mejl till alla anmälda. Mejlet innehåller länken till utbildningen.

När det väl är dags för utbildningstillfället klickar du på länken "Anslut till Teams-möte". Om du inte har Microsoft Teams installerat på din dator klickar du på "Anslut på webben i stället". Du kommer att bli insläppt till utbildningen så snart mötes­organisatören godkänt dig.

Är du ovan att använda dator eller ansluta dig till Teams så kopplar du upp dig minst 15 minuter innan utbildningen börjar, så kan vi hjälpa dig. Vill du ha mer stöd ringer du oss någon dag innan utbildnings­tillfället.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Kenneth Nilsson: 063-14 30 65.

Sidan uppdaterad 2024-05-20