Förändringar i förskolestrukturen
För att få en hållbar förskoleorganisation i hela kommunen, där vi kan erbjuda en kvalitativ och likvärdig utbildning för barnen, behöver vi förändra den befintliga organisationen. Här kan du läsa om aktuella förändringar och hur de går till.
En god förskolestruktur gör det möjligt att erbjuda alla barn i kommunen en trygg, lärorik och likvärdig utbildning i förskola, med rätt stöd och resurser. Genom att avveckla, bygga om eller bygga nya förskolor kan vi:
- organisera förskolan (i sin helhet) på ett klokt sätt, där mer av de resurser vi har kan gå till pedagoger och barnens utbildning, snarare än till lokaler och kringkostnader.
- samla fler pedagoger på färre förskolor, så att underviningen blir ännu bättre. Det ökar pedagogernas möjlighet till kollegial samverkan och ger rektor bättre möjlighet att bemanna förskolan vid sjukdom eller ledigheter.
- skapa bästa möjliga förskola för alla barn utifrån den barnpeng vi får.
.png)
Aktuella förändringar
Eftersom det just nu föds färre barn än planerat behöver förskolestrukturen förändras för att få till en bra organisation, som kan erbjuda alla barn i kommunen en kvalitativ utbildning i förskolan.
Vårdnadshavare till barn som går på berörda förskolor, får information via Tempus.

Klicka på bilden för att förstora den. Så här ser processen ut för från början till slut. Observera att processen kan avbrytas på flera ställen, till exempel om verksamhetsplaneringen visar att ingen förändring i organisationen behövs eller om nämnden säger nej till förslaget.