Praktik och exjobb hos Medborgarservice

Vill du skriva en uppsats eller göra ditt examensarbete med stöd av vår kunskap och erfarenhet? Vi tar gärna emot förslag på examensarbeten eller uppsatsämnen som kan bidra till utvecklingen av Östersunds kommuns kundtjänst och internservice.

I förgrunden syns en grön växt och hörnet av en soffa inne på Östersunds kommuns kundcenter. I bakgrunden finns en grå receptionsdisk med en dator som det står en person bakom

Praktikplatser

Vi tar emot praktikanter året om.

Vilka arbetsuppgifter kan ingå i praktiken?

  • Kundtjänstarbete inom någon av svarsgrupperna
  • Bemanningplanering
  • Verksamhetsutveckling
  • Reception

Examensarbeten och uppsatser

Vill du skriva en uppsats eller göra ditt examensarbete med stöd av vår kunskap och erfarenhet? Vi tar gärna emot förslag på examensarbeten eller uppsatsämnen som kan bidra till utvecklingen av Östersunds kommuns Kundtjänst och Internservice. Det områden som skulle kunna vara aktuella är:

  • Digitalisering och självservicetjänster – hur göra det enklare för medborgarna att själv lösa sina ärenden?
  • Kundtjänst och bemötande – hur skapar vi Sveriges bästa kundtjänst?
  • Extern kanalstrategi – hur vill medborgarna i framtiden kontakta kommunen och vilka digitala lösningar krävs?
  • Effektivisering av den kommunala verksamheten. Då kundcenter är vägen in för kommunens medborgare finns det stora mängder data som kan analyseras och leda till effektiviseringsförslag inom kommunens samtliga verksamheter.

Anmäl intresse

Agneta Nilsson, verksamhetschef: agneta.nilsson@ostersund.se

Om Medborgarservice

Medborgarservice består av Kundcenter och Internservice. Kundcenters verksamhetsidé är att göra det enklare för medborgarna att komma i kontakt med kommunen och få svar på sina frågor. Internservice verksamhetsidé är att serva kommunens interna verksamheter vad gäller bland annat post, kopiering, administrativa tjänster samt att bemanna Kundcenters reception.

Kundcenter består av 3 svarsgrupper och totalt 17 medarbetare, plus vikarier och timanställda. Internservice har totalt 4 medarbetare. Kundcenter servar samtliga medborgare, besökare och andra som kontaktar eller befinner sig i Östersunds kommun. Internservice servar samtliga medarbetare

Sidan uppdaterad 2023-01-03