Utforska ett museum

Utställningen invändigt på Jamtli

Foto: Håkan Wike

Ett besök på något av Östersunds museer är ett utmärkt sätt att fördriva en ledig dag. Här kommer några tips på intressanta museer.

Jamtli

På Jamtli finns alltid något att se och göra! Här finns spännande tillfälliga utställningar, klenoder som Överhogdalsbonaderna, roliga familjeaktiviteter, levande rollspel på Jamtli Historieland, vackra parkområden och levande djur som kor, hästar och getter.

Stadsmuseet

På Stadsmuseet kan du ta del av Östersunds utveckling genom tiderna. Stadsmuseets samlingar ger en bra bild för att förstå Östersunds historia och vad det är som har bidragit till att skapa stadens identitet.

Östersunds stadsmuseum drivs av Föreningen Gamla Östersund.

Gaaltije museum

Gaaltije är ett samiskt museum i sydsamiskt område. Utställningarna berättar om samisk historia ur ett samiskt perspektiv. Ambition är att erbjuda såväl fasta som tillfälliga utställningar med både konstnärliga, historiska och samhälleliga perspektiv.

DigitaltMuseum

Målet med DigitaltMuseum är att museernas samlingar ska vara tillgängliga för alla intres­serade, oavsett tid och plats. Förhoppningen är att samlingarna enklare ska kunna användas för bildsökning, fördjupning, studier, undervisning och gemensam kunskaps­uppbyggnad.

Sidan uppdaterad 2024-04-24