Gör en utflykt

Ett gäng kompisar sitt runt en eld på en strand vid storsjön i skymningen.

Runtom Östersund finns det ett flertal naturnära utflyktsmål. En sväng till Bynäset eller varför inte en promenad kring Lillsjöns naturreservat? Östersund har många utflyktsplatser och natur­reservat som passar för såväl en fikapaus som träning.

Vindskydd

Det finns ett flertal vindskydd du kan ta sikte på. Packa matsäcken och ta med dig familjen eller kompisarna och grilla vid något av våra naturnära vindskydd. Beroende på säsong så går det att vandra eller varför inte ta skidorna? Oavsett vad är det en trevlig aktivitet för familjen.

Bynäsets fritidsområde

På Bynäset finns en härlig fritidsmiljö med vacker utsikt över Storsjön och fjällen. Halvön på Frösöns västra sida bjuder in vandrare, löpare och cyklister till en fantastisk miljö som länge har varit militärt övnings­område. Därför gäller också särskilda regler på Bynäset.

Lillsjöns naturreservat

Nära stan men ändå på landet. Naturreservatet omfattar både skog, öppet landskap, kärrstråk, bäckar och Lillsjön - en kalkblekesjö med rikt fågelliv och en badplats med brygga och badramp som underlättar för att ta sig ut i vattnet, samt en sandstrand. Inom reservatet finns en grillplats, vindskydd, cykel- och gångvägar samt stigar.

Hitta en nytt smultronställe via Naturkartan

På Naturkartan kan du hitta tips på platser att besöka, bland annat naturreservat och platser lämpliga för löpning, vandring eller cykling. Sortera direkt i kartan utefter vad du vill göra, till exempel vandra.

Du kan också ladda ner Naturkartan som mobilapp:

Läs mer

Sidan uppdaterad 2024-05-02