Härke Konstcentrum

Grafikverkstad, programverksamhet och ateljéer. Härke Konstcentrum finns på Frösön, med utsikt över Storsjön och den storslagna fjällvärlden. Östersunds kommun äger och förvaltar byggnaden. Verksamheten drivs av föreningen Härke Konstcentrum.

Bilden föreställer Härke Konstcentrums logga.

Idag finns här 14 ateljéer i olika storlekar samt en utställningslokal som också fungerar som kurslokal. Längst upp i huset finns en gästbostad.

I källarplanet finns en 300 kvadratmeter stor grafikverkstad. Där har föreningen Östersunds Kollektiva Grafikverkstad sin verksamhet. Verkstan är Nontoxic-certifierad, och konstnärer från övriga Sverige och andra länder söker sig till Härke Konstcentrum för att ta del av kunskapen om hur man arbetar på ett hälso- och miljövänligt sätt.

Härke konstcentrum har en rik programverksamhet.

Aktuella utställningar och kurser på Härke Konstcentrum

Härke Konstcentrum Artist-in-residence 

Härke Konstcentrum Artist-in-residence består av en månads fri vistelse på Härke konstcentrum på Frösön, ett stipendium på 30 000 kronor samt erbjudande om utställningstid på Ahlbergshallen i Östersund. Som residenskonstnär på Härke Konstcentrum har du tillgång till gästbostaden och Östersunds kollektiva grafikverkstad kan användas som arbetslokal.

Utställning kan genomföras inom två år från att stipendiet har erhållits. Vid denna utställning betalar vi ut utställningsersättning. Residenset kan sökas av yrkesverksamma konstnärer bosatta utanför Jämtlands län. Syftet är att främja utbytet med konstnärer från andra delar av Sverige och övriga världen.

Juryn som utser residenskonstnären består av tre konstnärer.

Östersunds kommun och Region Jämtland Härjedalen stöder Härke Konstcentrum Artists-in-residence.

Läs mer om stipendiet här

Sidan uppdaterad 2024-06-18