Frivilliguppdrag inom vård och omsorg

Leende äldre kvinna sitter på en gunga och tittar upp mot en leende äldre man.

Är du intresserad av att göra en insats för en medmänniska? Då är det dig vi söker. På den här sidan hittar du information och kontaktuppgifter för dig som är intresserad av frivilliguppdrag inom vård och omsorg.

Att vara frivillig - eller volontär - är att ge lite av sig själv och sin tid. Det är du själv som avgör hur mycket tid du vill ge.

Att hjälpa en medmänniska främjar hälsan

Det finns många anledningar att vara volontär. Kanske vill du få nya erfarenheter och prova nya saker, få möjlighet att hjälpa en medmänniska, göra något meningsfullt eller utvecklas som person. Ett är säkert enligt forskningen; att göra något för en medmänniska främjar hälsan.

Vad passar dig?

Som frivillig kan du hjälpa till i de aktiviteter som kommunen erbjuder på mötesplatser och särskilda boenden. Du kan också själv komma med förslag på vad du vill bidra med. Kanske har du idéer på aktiviteter som du vill genomföra.

Exempel på frivilliguppdrag:

  • Högläsning av tidningar och böcker
  • Finnas till hands för en pratstund
  • Leda allsång
  • Spela något spel
  • Leda en fysisk aktivitet

Intresserad?

Du är välkommen att ringa till oss på för mer information och intresseanmälan. Se kontaktuppgifter längst ned på sidan.

Inom kort kommer du också att kunna fylla i en intresseanmälan eller be om mer information direkt via webben.

Så går det till

När du anmält ditt intresse som frivillig kommer vi att boka ett möte med dig där vi berättar mer om vad det innebär att vara frivillig och pratar om vilka uppdrag som skulle passa dig. Du är alltid försäkrad under ditt uppdrag som frivillig.

Sidan uppdaterad 2024-05-15