Studentbostad

Har du tagit dig in på Mittuniversitetet och planerar en flytt till Östersund? Kommunen erbjuder dig som studerar vid Mittuniversitetet i Östersund bostadsgaranti!

Bostäder med bostadsgaranti

Studentbostadsgarantin gäller för dig som är antagen till minst 15 högskolepoäng per ter­min vid Mittuniversitetet, campus Öster­sund och för dig som studerar vid en yrkes­hög­skola i Östersund. Den gäller omfattar inte dig som är gymnasieelev eller pluggar på distans.

Du måste skicka in din bostadsansökan senast vid andra antagningsbeskedet:

  • hösttermin: 10 augusti
  • vårtermin: 31 december

Om du ansöker senare kommer du endast att erbjudas bostad i mån av tillgång.

Boendealternativ

Bostadsgarantin innebär att du har rätt till ett boende inom det befintliga student­bostads­beståndet. Det befintliga studentbostadsbeståndet består av följande boendealternativ:

  • Rum i korridor (10-20 kvadratmeter/24-30 kvadratmeter)
  • Dubblettrum (26-29 kvadratmeter)
  • Studentlägenhet (20-49 kvadratmeter)
  • Stuglägenhet/stuga (26 kvadratmeter/31 kvadratmeter/45 kvadratmeter)

Från alla studentbostadsområden är det gångavstånd till campus, centrum, skid- och motions­spår, träningsanläggningar, nöjesställen och mataffärer. En del ligger mitt i stan med ett par minuters promenad till campus och centrum, andra lite utanför stadskärnan och istället ett stenkast från skog- och fritidsområden.

Vad passar dina behov? Om du är ute i god tid så kommer du med största sannolikhet att få ett boende som stämmer in på dina önskemål!

Bostäderna förmedlas av Östersundshemlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster via StudentTorget.

Andra boendealternativ

Om du inte tycker att något av de boendealternativ som finns inom det ordinarie studentbostadsbeståndet passar dig så kan du självklart söka boende på annat sätt. De omfattas dock inte av bostadsgarantin.

I Östersund kan du finna allt ifrån vackra paradvåningar och små lägenheter till villor och radhus. Du kan bo centralt såväl som en bit ifrån staden, med eller utan sjöläge - du väljer!

Kommunens korrdinator för inflyttning informerar dig om alla dessa möjligheter:

Flytta till Östersund

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2020-05-27