Cykeltrafik

Närbild på cykelskyltar

Östersund är en stad med relativt korta avstånd som lämpar sig bra för både vardagscykling och cykelsightseeing. Det finns även ett väl utbyggt kommunalt cykelvägnät på cirka 114 km i Östersund, Lit och Brunflo.

Cykelvägar

Framsidan på cykelkarta

Ladda ner cykelkarta

På vår cykelkarta hittar du både cykelvägar, cykelparkeringar, cykel­väg­visningar och förslag på fina cykelutflykter runt i Östersund. Cykel­kartan är gratis och finns att hämta hos Turistbyrån och i kommunens reception på Rådhuset. Du kan också ladda ner cykelkartan direkt här på webben.

Tack vare projektet "Funktionella mittstråket" kommer cykelnätet under 2016 att byggas ut med så kallade expresscykelvägar på Brunflovägen och Trondheimvägen.

Cykelvägvisning

I Östersund finns cykelvägvisning med avståndssatta målpunkter. Vägvis­ningen finns längs Östersunds huvudcykelstråk som också prioriteras när det gäller snöröjning och underhåll. Huvudcykelstråken markeras på skyltarna genom cykelsymboler i färgerna rött, grönt, blått och orange och finns markerade i cykelkartan.

Drift och underhåll av cykelvägar

Huvudcykelstråken är prioriterade och plogas och sandas oftare än övriga gator och vägar vintertid, vilket gör dem lämpliga för vintercykling. Cykelvägnätet med prioriterad plogning är markerat med röda, gröna, gula och blå linjer i cykelkartan.

Hjälp oss att se till att våra gång- och cykelvägar är funktionella, säkra och trygga med hjälp av tjänsten Cykelrapporten:

Cykelrapporten

Cykelrapporten är en tjänst som gör det möjligt för dig att komma med synpunkter och önskemål om cykling och cykelvägar i Östersund. Syftet är att vi ska få funktionella, säkra och trygga gång- och cykelvägar både vid nybyggnation och i det befintliga cykelvägnätet.

Via Cykelrapporten kan du rapportera om det till exempel finns krossat glas eller trasig belysning, om det blivit något "potthål" eller om cykelvägen upplevs som otrygg. Du kan också ställa frågor samt framföra andra synpunkter och önskemål!

  1. SMS:a eller MMS:a till 72 370, skriv CYKELRAPPORT och sedan ditt meddelande.
  2. Fyll i vårt formulär Cykelrapportenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  3. Ring 063-14 30 00, tryck 3 i talsvaret
Sidan uppdaterad 2017-01-13