Brevbäraren

Brevbäraren ligger centralt på Frösön med närhet till affärer, restaurang och busshållplats

På Brevbäraren finns 18 lägenheter. Huset har tre våningsplan. Hiss finns. Alla lägenheter är handikappanpassade och utrustade med kökspentry. Lägenheterna hyrs ut omöblerade och möbleras och präglas helt av den boende.

Boendet har gemensamma utrymmen där det erbjuds möjlighet att äta, umgås och delta i olika aktiviteter. Lägenheterna är utrustade med egen tvättmaskin.  

Så tar du dig dit

Busslinje 9 Centrum- Lövsta. Hållplats Rådmansgatan

Aktiviteter

Aktiviteter planeras och sker regelbundet till exempel läskraft, röda korset, individuella aktiviteter och aktiviteter i små grupper

Måltider

Alla måltider serveras utifrån önskemål i gemensamt kök eller i den egna lägenheten. På Brevbäraren serveras frukost, lunch, middag och mellanmål. Maten tillagas av Måltidsservice och sänds ut till Brevbäraren varje dag.

Den som behöver specialkost får givetvis detta.

Lunchmeny

Lunch- och middagsmeny

Hälso- sjukvård och omsorg

På Brevbäraren finns tillgång till sjuksköterska dygnet runt. Arbetsterapeut och fysioterapeut har möjlighet att göra hembesök när behov finns. Läkare finns att tillgå från Frösö hälsocentral. Om Du önskar att behålla Din tidigare husläkare är detta möjligt. Detsamma gäller tandläkare.

Övrig omvårdnadspersonal finns tillgänglig på boendet under hela dygnet. En kontaktman ska finnas utsedd som du i första hand kan vända dig till när du undrar något.

När du flyttar hit

Din lägenhet är omöblerad och Du tar med Dig allt som Du behöver i din vardag som exempelvis möbler, sänglinne, kläder, hygienartiklar, städutrustning och husgeråd. Hör med personalen om Du ska ta med säng.

Tänk på att Du behöver en hemförsäkring.

I nära anslutning till inflyttningen träffas vi och genomför en planering utifrån Dina behov och önskemål.

Sidan uppdaterad 2024-05-24