Kontaktperson LSS

Genom en kontaktpersonen ska du som har en funktionsnedsättning få möjlighet att göra sådant som vi alla vill göra på vår fritid.

En kontaktperson har till uppgift att vara "kompis" och medmänniska till dig som har en funktionsnedsättning. Det kan handla om att göra roliga saker som att gå på bio, ta en promenad, fika på stan eller laga middag.

Du som vill bli kontaktperson

Som kontaktperson behöver du inte ha någon speciell utbildning eller erfarenhet. Det är ditt engagemang som är viktigt. Du bör också räkna med att ha uppdraget under en längre tid - minst ett år.

Vi behöver kontaktpersoner i alla åldrar - både kvinnor och män. Men du ska vara minst 18 år gammal. Du får stöd och ersättning i ditt uppdrag.

Anmäl intresse om att bli kontaktperson LSS (e-tjänst)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du som vill ansöka om kontaktperson

Enligt Lagen om särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) så har du som omfattas av LSS rätt att ansöka om kontaktperson.

Sök stöd enligt LSS

För dig som inte omfattas av LSS

Även om du inte omfattas av LSS kan du ansöka om kontaktperson. Det kan gälla om du befinner dig i en besvärlig situation. Du kanske saknar någon att bolla tankar med eller har svårt att komma ut på egen hand.

Kontaktperson

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2019-02-04