Digital hemguide

Tillfälligt uppehåll

På grund av att enheten för Infrastruktur är inne i en rekryteringsprocess gällande digital hemguide, så kommer tjänsten att läggas vilande under några veckor.

Vi återkommer när tjänsten är aktiv igen. Välkommen åter då!

Du som fyllt 80 år och bor i Östersunds kommun kan få besök av en digital hemguide. Guiden kan hjälpa dig med din dator, surfplatta eller mobil. Det är gratis att få besök av Kalle.

På sidan Tips för dig 70+ under coronakrisen hittar du många tips - bland annat hur du kommer igång med videosamtal.

Bild på en leende Kalle vid en dator

Den digitala hemguiden Kalle kan hjälpa dig med det mesta som till exempel hur du installerar bank-id och betalar räkningar på mobilen, umgås via skype, skaffar Facebook-konto, skickar bilder, söker information eller letar fram gamla filmer på internet. Kalle kan också visa annan teknik som kan ge stöd i hemmet, till exempel digitala trygghetslarm.

Kanske har du ingen dator ännu men är nyfiken att få veta mer hur den fungerar? Kalle kan ta med en dator på besöket som ni tillsammans kan titta på.

Så bokar du ett besök

Kontakta kommunens kundcenter och lämna dina personuppgifter - se kontaktinformation längst ned på sidan. Kundcenter kontaktar Kalle som därefter ringer upp dig för att boka in en förmiddag eller eftermiddag som passar.

Under besöket kan ni sedan tillsammans göra upp en önskelista på vad du vill har hjälp med.

Kalle stannar så länge det behövs under förmiddags- eller eftermiddagsbesöket. Behöver du ytterligare hjälp kan du få upp till tre besök under ett år för att komma igång med det du önskar.

Besök hos pensionärsorganisationer och mötesplatser

Pensionärsorganisationerna är också välkomna att höra av sig för att boka in en tid, då Kalle kan komma ut och presentera sig.

Även kommunens mötesplatser kommer att få besök av Kalle. Mer information om det kommer på mötesplatserna.

Mer om Kalle

Kalle är född 1995 och uppvuxen i Grytan. Förutom IT är han intresserad av fotboll, hockey och handboll. Kalle som bland annat varit hockeytränare, gillar att lära ut och få dela med sig av sin kunskap.

När Kalle kommer på hembesök bär han alltid en legitimation synlig.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2021-04-28