Publicerad 2022-08-26

Avstängningen av Bergsgatan förlängs till 7 oktober

Den 29 augusti öppnas Bergsgatan för busstrafik. Avstängningen för allmänheten förlängs dock några veckor jämfört med ursprunglig plan. Den 7 oktober öppnar vi upp för allmän trafik igen. 

Det kommer att vara stökigt den första veckan busstrafiken släpps på, eftersom vi samtidigt avslutar arbetet med att lägga ned fjärrvärme. Här kommer finnas vakter eller trafikljus för att skapa en säker väg för bussarna. Det kan medföra mindre förseningar i busstidtabellen.

En ny busshållplats öppnas vid Per Magnérs väg, som ersätter den gamla. Placeringen är något förskjuten jämfört med den förra. Hållplatsen är ännu inte färdigställd. Det går bra att kliva av bussen ändå där hållplatsen byggs. Den nya hållplatsen beräknas vara färdigbyggd i mitten av september.

Från och med 7 oktober räknar vi med att öppna vägen för allmänheten igen. Det blir något senare än den tidigare planen som var 19 september.

Här kan du se de alternativa körvägar, gångvägar och cykelvägar som gäller så länge vägen är avstängd

Mer information om utbyggnaden av gång- och cykelstråket och förstärkning av vägen längs Bergsgatan hittar du här

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-08-26