Publicerad 2019-05-07

Begränsad framkomlighet på gång- och cykelvägen vid Biblioteksgatan

Från och med vecka 19 fortsätter utbyte av träd och anläggningsarbete längs Biblioteksgatan (från Genvägen till Regementsgatan). Arbetet pågår så länge vädret tillåter.

karta över avstängning 

Från och med vecka 19 fortsätter utbyte av träd och anläggningsarbete längs Biblioteksgatan inom markerat området. Arbetet pågår så länge vädret tillåter.

Arbetet innebär att kommunen fäller träd för att under våren/hösten därefter gräva ut gång- och cykelbanan inom markerat området. Efter det ska cykel- och gångbanan asfalteras. Trädplantering kommer att ske våren/hösten 2019.

Arbetet kommer ske dagtid. Framkomligheten på gång- och cykelbanan kan tidvis vara begränsad. Bilvägen kommer att vara öppen men vid vissa tillfällen kommer maskiner behöva stå på vägen för att komma åt. Vi ber om överseende med de störningsmoment som arbetet kan innebära.

Alléförnyelsearbetet gör kommunen för att framtida generationer ska ha samma möjlighet till trevliga miljöer, som vi har haft med trädkantade och lummiga gator.

Sidan uppdaterad 2019-05-07

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen