Publicerad 2022-09-15

Höstens program på Östersunds bibliotek

En riktigt fullmatad höst väntar alla besökare på biblioteken i Östersunds kommun. Det blir en massa spännande aktiviteter för alla åldrar. Höstlovet firas bland annat med lovhäng, författarbesök, boktips, VR-glasögon, tv-spel och Codey rocky - en programmerbar robot. Men innan lovet händer det en massa annat förstås, så håll koll på allt utbud på bibliotekets webbplats och på Facebook!

Välkommen att hämta ditt tryckta program på biblioteken i Östersund, Torvalla, Lit och Brunflo. Eller ta del av hela utbudet på webbplatsen. Den senaste informationen, ändringar och biljettinformation hittar du alltid på ostersundsbibliotek.se i vår kalender På gång.

Det här och mycket mer händer:

Program för barn:

Bäbisteater – En föreställning för de minsta inspirerad av Ann Forslinds Bäbisböcker. Biljett krävs. 25 september.

Sagolika söndagar – Varje söndag på Östersunds bibliotek rullar vi fram en fin pysselvagn och tar fram sagoinspirerande utklädningskläder. Passa också på att låna din läsning.

Efter skolan – En kväll i veckan kan du skapa på biblioteket. Gör bokmärken, roliga skrivövningar, snygga pins eller annat som är kul. Måndagar i Brunflo, tisdagar i Torvalla, onsdagar i Lit.

Läxhjälp – Ta med dig läxorna och kom till Torvalla bibliotek på torsdagar kl. 15-17. På biblioteket finns vuxna som hjälper till. Ett samarbete med Rädda Barnen.

Lyssna och pyssla – Tre eftermiddagar kan du som är 9–12 år sätta dig ner och bara njuta av en berättelse. Högläsning ur riktigt bra böcker. 21 september, 2 november, 14 december.

Författarbesök av Daniel Edfelt – träffa författaren till de mysrysliga böckerna om nioåriga Siri och spökexperten Kaspar Blom. 3 november.

Akti lij – En magisk föreställning som tar med barnen in i den samiska sagovärlden. För barn 4–10 år. Biljetter krävs. 6 december.

Filurfredag – Mysig sagostund. Passar för alla filurer 3–5 år. 18 november, 16 december.

Fler kulturtips som hjälper dig genom hösten:

Bokträffar på Lits bibliotek – Vi träffas och tipsar varandra om läsvärda böcker. Nästa träff är 26 september.

Bokmorgon – Du får tips om skönlitteratur, facklitteratur och en och annan barn- och ungdomsbok. Anmäl din plats via ostersundsbibliotek.se. Kommande träff är 13 oktober.

Filosofiklubb – träffar för dig som gillar att bolla stora tankar och idéer. Nästa träff är 13 oktober.

Läslust med Hej Främling – Vi träffas i Torvalla bibliotek och pratar om en bok vi läst tillsammans. Nästa träff är 5 oktober.

Digital minimässa – En del av eMedborgarveckan. Få hjälp med dina digitala funderingar. 12 oktober.

Författarbesök av Kent Werne – Hur skapas konspirationsteorier, vem tror på dem och varför sprids de. Kent Werne, konspirationsteoriernas Ingemar Stenmark, kommer hit på eMedborgarveckan och berättar om sin bok Konspirationsfeber. 11 oktober kl. 18.

Fredagskicken med Toves orkester – Toves orkester är glädje, gemenskap och allas lika värde. Toves Orkester bjuder på ett grymt sväng som passar alla åldrar. 2 december kl. 15.

Programmet för Östersunds bibliotek är levande, vi har många olika samarbetspartners och nya aktiviteter tillkommer hela tiden.


Mycket nöje!

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-09-15