Publicerad 2022-05-18

Blåsmusikens dag 21 maj med Kulturskolan

På lördag den 21 maj är det dags för den fjärde årgången av Blåsmusikens dag. Det blir en parad genom staden och konsert med Kulturskolan och Östersund Symphonic Band.

I år blåser Sverige både live och digitalt. Blåsmusiken fyller både torg, gator, scener, kyrkor, föreningslokaler, konserthus och digitala kanaler. Det här är dagen då Sveriges samlade blåsarkraft mobiliserar och visar styrkan i blåsmusiken och vilken viktig roll den fyller för Sveriges nutida och framtida musikliv. Med fantasi, engagemang och med gemensamma krafter ser vi till att blåsmusiken fortsätter att klinga! Blåsmusikens dag har skapats på nationell nivå för att synliggöra, ena och utveckla ett rikare blåsmusikliv. Den riktar sig till alla som spelar blåsinstrument; barn, vuxna, amatörer, professionella musiker och pedagoger. Alla är välkomna att delta på sitt sätt!

I Östersund arrangerar Kulturskolan och Östersund Symphonic Band en festlig parad som startar klockan 14.00 från Österäng och avslutas med konsert på Stortorget klockan 14.30.

www.blåsmusikensdag.com

Kulturskolans vårprogram

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-05-18