Publicerad 2022-03-25

I Östersund kan du studera vid Sveriges mest fjällnära universitet – vore det något för dig?

Östersund är för många den perfekta studentstaden. Här kan du välja mellan ett stort utbud av program och kurser och samtidigt få möjlighet till ett rikt liv vid sidan av studierna.

en vybild över Östersund med fjällen i bakgrunden. Framför bilden står texten Östersund hjärta studenter

Innovativa företag och forskningsprojekt, en aktiv fritid och bostadsgaranti till alla studenter. I Östersund är framtidstron stark och du kan bli en del av den!

Samverkan stärker studenternas utbildning, fritid och kommande arbetsliv

I Östersund samverkar kommunen, Mittuniversitetet, student­föreningarna och närings­livet för att Östersund ska vara en bra stad att vara student i. Varje år arrangeras flera aktiviteter som ger värdefulla kontakter, som kan leda till kvalificerat arbete efter examen.

– Vi arbetar för att våra studenter ska trivas under sin studietid och få goda kontakter med arbets­givare som ger möjligheter att stanna kvar, säger Jessica Stenbäck, student­samordnare vid Östersunds kommun.

– Utbildningarna i Östersund gynnar kommunens kompetens­försörjning på lång sikt. För Barn- och utbildnings­förvaltningen handlar det framförallt om ämneslärar­utbildningen som startar i Östersund nu till hösten, och om förskol­lärarutbildningen som går att läsa mot Östersund. Vi ser fram emot att fortsätta vår samverkan i student­staden Östersund, säger Lars Torin, biträdande chef vid Barn- och utbildnings­förvaltningen.

Mer om att studera i Östersund (ansökan inför höstterminen är öppen)

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-03-25