Publicerad 2022-03-01

Världscupen kan bli av – ryska och belarusiska åkare deltar inte

Östersunds kommun har nu gett tillåtelse till världscupen att använda vår arena för avslutningstävlingen i längd. Skälet är att de ryska och belarusiska åkarna åkt hem för säsongen och inte kommer tävla mer internationellt.

– De ryska och belarusiska åkarna har valt att avsluta världscupsäsongen och åka hem. Det innebär att det krav vi hade för att upplåta arenan är uppfyllt: Ryssland och Belarus kommer inte tävla i Östersund. Vår och andra orters markering hade avsedd effekt även om FIS fattade beslut så sent att man lade beslutet på åkarna själva, säger Anders Wennerberg, kommundirektör.

Nu är det upp till Östersunds SK, Skidskyttet och Skidförbundet att förhandla klart villkoren och komma tillbaka till kommunen med ett förslag på lösning ekonomiskt.

– Nu har vi väldigt mycket arbete att göra på alldeles för kort tid men jag är hoppfull. De duktiga föreningarna och Östersunds kommun är bra på att anordna fina tävlingar och ska göra det även den här gången. Om avtalet går i lås ser vi fram emot en folkfest den 18–20 mars! säger Anders Wennerberg.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-03-04