Publicerad 2022-01-21

Paus för Daglig verksamhet i februari

Vård- och omsorgsnämnden har beslutat att Daglig verksamhet, DV, gör ett uppehåll i sin verksamhet från och med onsdag den 26 januari, preliminärt fram till och med den 28 februari. Anledningen är den höga smittspridning som råder.

– Tyvärr måste vi göra en paus. Jag tror och hoppas att vi kommer att kunna dra igång igen från och med mars, säger Lars Backus, chef för Sektor Funktionshinder vid Vård- och omsorgsförvaltningen.

Daglig Verksamhet stänger sin verksamhet från och med onsdag 26 januari 2022, preliminärt till och med 2022-02-28. Anledningen är den höga graden av smittspridning som råder just nu.

Smittskyddsåtgärd

– Det är en handfull faktorer som ligger bakom beslutet. Vi stänger inte på grund av personalbrist, utan som en smittskyddsåtgärd. Trots hög sjukfrånvaro kan vi hantera situationen utifrån de grundläggande kraven. Däremot kan vi inte organisera arbetet med skjuts till arbetsplatserna på ett smittskyddssäkert sätt. På arbetsplatserna blandas medborgare från olika boenden och lokalernas beskaffenhet kan göra det svårt att hålla avstånd, säger Lars Backus.

Social stimulans och aktivitet

De medborgare som genomför daglig verksamhet med egen placering ("Steg 3") kommer att prövas individuellt, utifrån de förhållanden som råder på deras arbetsplats.

– Förutsättningarna för dem i "Steg 3" ser annorlunda ut. Därför har vi möjlighet att göra individuella bedömningar för dem, och då vill vi givetvis också göra det. För dem som inte kan genomföra sin DV under den här tiden kommer vi att erbjuda alternativ för att säkerställa social stimulans och aktivitet, säger Lars Backus.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-01-21