Publicerad 2022-01-19

Kulturskolan stänger för att stötta kollegorna på grundskolan

Kulturskolan i Östersunds kommun stänger i tre veckor för att rycka in och stötta kollegorna på grundskolan och fritidshemmen.

Information

Under veckorna 4-6, 24 januari-11 februari, kommer Kulturskolan i Östersund att hålla stängt. I stället delar pedagogerna från Kulturskolan upp sig på kommunens grundskolor för att stötta upp i det besvärliga personalläget på grund av pandemin.

- Det är viktigt att barn och ungdomar kan hålla fast vid och fortsätta utöva kultur, speciellt i kristider som den här, säger Anna Örjebo, chef för Östersunds kommuns kulturskola. Men just nu är läget så exceptionellt i grundskolan att vi ändå stänger Kulturskolans verksamhet för att hjälpa till i grundskolan och på fritids.

Kulturskolan har ett 25-tal pedagoger som en vanlig vecka ger upp till tusen kurser och har kör- och orkesterverksamhet på flera skolor.

- Vi är inte så många, sett till det enorma behovet på grundskolorna. Men vi gör vad vi kan för att underlätta och Kulturskolans pedagoger är mycket välutbildade, fortsätter Anna Örjebo.

Flexibel personal som hjälper varandra mellan förvaltningarna

- Jag är tacksam att vi inom kommunen har så flexibel personal som hjälper varandra mellan förvaltningarna. Det här kommer göra verklig nytta i grundskolan och fritidshemmen. Vi gör allt vi kan för att hålla våra grundskolor öppna och ge god samhällsservice. Att Kulturskolan stänger betyder inte att det är mindre viktig verksamhet men vi måste fokusera på vårt kärnuppdrag nu, säger Anders Wennerberg, kommundirektör.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-01-19