Publicerad 2021-12-21

Litsbacken blir som ny men Gustavsbergsbacken öppnar först

Den utförssugne ska inte behöva vänta alltför länge, trots förra veckans slaskväder. Gustavsbergsbacken och barnbacken Silverling på Frösön, öppnar, som planerat, på juldagen. I Ladängen behöver vi tillverka mer snö för att kunna öppna. Och öppnandet av Litsbacken dröjer en bit in i säsongen. Men då blir det en så mycket bättre backe som öppnar!

Byggarbetsplats

Så här har det sett ut i Litsbacken under hösten, men det börjar ta form!

Vi gör en rejäl upprustning av skidbacken i Lit. Med snölansar och vatten från Indalsälven kommer vi att kunna tillverka konstsnö även i Litsbacken. Liften har fått en totalrenovering liksom liftbyggnaden. Vi har byggt en ny värmestuga och pistmaskinen har fått ett nytt garage. Men det dröjer en bit in i säsongen innan vi klara så vi kan öppna Litsbacken.

Gustavsbergsbacken och Silverling

På juldagen är det säsongsstart i kommunens skidbackar. Då öppnar Gustavsbergsbacken och barnbacken Silverling.

Ladängen

Snötillverkning i full skala har vi ännu inte i Ladängen eftersom vi först fokuserar på Gustavsbergsbacken. Men om alla väderförhållanden tillåter, flyttar vi över all snötillverkning till Ladängen under mellandagarna. Men det kommer att ta ytterligare några veckor innan vi kan öppna där.

Läs mer om skidbackarna

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-01-10