Publicerad 2021-12-20

Tillgänglighetspriset 2021 går till...

2021 års tillgänglighetspris går till konståkningsföreningen IF Castor. Den förälder som nominerat föreningen motiverar sitt val med att IF Castor är en idrottsförening som “visar tillgänglighet och lika värde för alla och inkluderar barn och unga med olika funktionsvariationer”.

Ledamöter i Tillgänglighetsrådet delar ut årets pris

Pär Löfstrand, ordförande i Tillgänglighetsrådet, delar ut årets pris tillsammans med ledamöter i rådet.

Tillgänglighetsrådet, som utser vinnaren, motiverar så här:

Idrottsföreningen Castor är Jämtlands och Östersunds äldsta och största skridsko- och konståkningsförening bildad 1918. Föreningen visar genom sitt utbud hur verksamhet kan utvecklas över tid så att alla kan vara delaktiga i aktiviteter som erbjuds. Det är känt att det finns en god stämning i föreningen vilket gör att det är ett sammanhang att längta till.

En verksamhet för alla

Föreningen beskriver själva sin verksamhet så här:

Vi finns till för en stor bredd åkare - allt från dem som vill satsa till dem som åker för rent nöje. Barn, ungdomar och vuxna. I klubben finns både killar och tjejer i olika åldrar och på olika nivåer. Vi har även tävlande i både pojk- och flickklass. Vi välkomnar självklart åkare med funktionsnedsättningar. Vi satsar helt enkelt på konståkning för alla. Isträningen kompletteras även med barmarksträning och dans.

Som vinnare får föreningen 25 000 kronor, blommor och diplom.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2021-12-20