Publicerad 2021-12-09

Informationsbroschyr till medborgare 70+

Denna vecka skickas en broschyr ut till medborgare över 70 år, som bor i Östersunds kommun. Broschyren innehåller tips på olika sociala aktiviteter, och är en del i vårt arbete med att göra Östersund till en mer åldrandevänlig kommun, där medborgarna ska kunna leva ett aktivt och hälsosamt liv – hela livet.

Två personer med mössor i förgrunden. En av dem fotar med mobilen. I bakgrunden syns ett vintrigt Östersund med Rådhusets torn som sticker upp i vinterdiset.

Broschyren är en del i kommunens arbete med att göra Östersund till en mer åldrandevänlig kommun, där medborgarna ska kunna leva ett aktivt och hälsosamt liv – hela livet.

– Coronapandemin har medfört minskade sociala kontakter för många. vilket kan påverka hälsan negativt, säger Åsa Wallin, som är projektledare för arbetet med en åldrandevänlig kommun (”Age-friendly cities and communities”).

Tips och inspiration

– Nu när samhället börjar öppna upp igen vill vi därför ge tips och inspiration om olika aktiviteter där man kan träffa människor. I broschyren finns även information om olika former av samhällsstöd och service som kan underlätta att man tar sig till sociala aktiviteter, fortsätter Åsa.

Broschyren finns också publicerad på kommunens hemsida om arbetet med att bli en åldrandevänlig kommun. För att ta del av broschyren och läsa mer om det pågående utvecklingsarbetet, se sidan Östersund - en kommun för aktivt och hälsosamt liv och åldrande på ostersund.se

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2021-12-09