Publicerad 2021-12-09

Inbjudan till Friluftsforum i Östersund den 16 december

Välkommen till dialog om hur vi tillsammans gör friluftslivet ännu bättre i Östersunds kommun. Särskilt inbjudna är föreningar, politiker och markägare, men alla är välkomna!

luften är fri

Lyssna till Johan Ranbrant, författare, markägare, friluftsentusiast. Bli inspirerad av aktiviteterna som anordnats under Friluftslivets år och få reda hur Östersunds Kommun kan
stötta din förening till att uppmuntra friluftsliv. Ät gott och träffa andra föreningar och kommunens representanter - allt med fokus på hur vi tillsammans gör friluftslivet ännu bättre i Östersunds Kommun.

  • VAR: Tegelmagasinet, Biblioteksgatan 9 och gå in på innergården
  • NÄR: Torsdag 16 december klockan 17-19
  • HUR: Anmäl dig här senast tisdag 14 december klockan 12. Begränsat antal platser

Friluftslivets år

Branschorganisationen Svenskt friluftsliv har tagit initiativ till att införa ett Friluftslivets år 2021 tillsammans med Naturvårdsverket. Syftet är att få fler att prova på friluftsliv och samtidigt öka medvetenheten om allemansrätten och friluftslivets värden. De främsta målgrupperna är skolbarn i årskurs 4-6, nyanlända och beslutsfattare.

- Vi gillar det vi ser, en ökning av människor ute i naturen. Att så många har hittat ut är toppen och kan vi med Friluftslivets år få än fler att komma ut är det ännu bättre.
Ta med en vän eller nya vänner, ute är det lättare att hålla avstånd! Luften är fri, ut och njut, säger Jens Tirén, friluftslivsutvecklare på Östersunds kommun.

Varje månad har ett tema och tanken är att koppla olika friluftsaktiviteter till dessa teman, som vi kommer att uppmärksamma både i Östersund och i hela landet. Sist ut som månadstema är decembers Dialog friluftsliv.

Läs mer om projektet luften är fri

Sidan uppdaterad 2021-12-09