Publicerad 2021-11-25

Lyckad speed-dejting för restaurangelever och företag

Under torsdagen var Östersunds kommun med och arrangerade speed-dejting för att matcha arbetssökande och arbetsgivare inom restaurangbranschen. Och intresset var stort från både arbetsgivare och deltagare.

En av deltagarna på speeddejting

Katarina Pedersen uppskattar chansen att få träffa potentiella framtida arbetsgivare.

Det råder stor brist på kockar och restaurangpersonal i Sverige, och även i vårt län. Med anledning av det satsar Östersunds kommun samt Jämtland Härjedalen Turism och Regionen på att, genom speed-dejting, matcha elever och arbetsintresserade inom området med företagen i branschen. Under torsdagen hölls en speeddejt på Storsjöteatern i Östersund. Företag, restaurangelever från vuxenutbildningen (Lärcentrum) och gymnasieskolan, samt övriga intresserade av att jobba i branschen, var inbjudna, och intresset var stort från båda håll.
-Det är tredje gången vi är med och anordnar denna typ av rekryteringsträff, och alla tre gångerna har det varit väldigt positivt både för företagen och deltagarna, säger Magnus Åkerblad, tf enhetschef och utbildningsledare vid Lärcentrum, Östersunds kommun och fortsätter:
-Huvudsyftet är ju att alla deltagarna ska hitta ett jobb i restaurangbranschen hos något av företagen på plats, men det relationsbyggande är minst lika viktigt.

”Få lära känna branschen”

Peter Boije är kock och handledare på Jämtlands Gymnasium, och positiv till satsningen på att matcha restaurangpersonal och företag.
-Det är ett väldigt bra sätt att få eleverna att komma ut och möta arbetsgivarna. En bra träning i att promota sig själv och att få lära känna branschen, säger han.
Katarina Pedersen går just nu restaurangutbildningen på Lernia, och uppskattar den här chansen att få träffa möjliga framtida arbetsgivare.
-Jag har lämnat mitt cv till flera av dem jag mött här i dag, och det är också flera som vill att vi ska höras framöver, vilket såklart känns jättebra när jag närmar mig slutet av min utbildning, säger hon.

”Otroligt värdefullt”

Nicki Eby, VD/Hotelldirektör vid Clarion Östersund, är en av företagens representanter på plats, och även hon tycker att dagen varit givande.
- Vi har varit med på detta event de flesta åren och tycker verkligen att det här är jättebra. Det är otroligt värdefullt för oss att kunna nå en målgrupp som vi annars har svårt att nå ut till, säger hon.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2021-11-25