Publicerad 2021-10-26

Friluftslivets år: Höstlovsfiske i Surfbukten!

Upplev spänningen, glädjen och gemenskapen som det fantastiska friluftsintresset fiske erbjuder. Sportfiskarna lånar ut fiskeutrustning, hjälper dig med fisketips och förmedlar kunskap om fiskevård och säkerhet vid vatten.

I förgrunden ser man hur en person lyfter ett fiskedrag ur en låda med fler fiskedrag, i bakgrunden ser man vatten och en annan person som fiskar

Foto: Håkan Wike, Trampolin PR

  • När: Tisdagen den 2 november klockan 10-15
  • Var: Surfbukten, Frösön
  • För vilka: Höstlovslediga barn och ungdomar. Barn under 12 år är välkomna i målsmans eller annan vuxens sällskap

Obligatorisk föranmälan. Sista anmälningsdag måndag 1 november. Sportfiskarna bjuder på lunch, meddela behov av specialkost.

Kontakt och anmälan: eva.nordin.svedlund@sportfiskarna.se eller ring 079‑101 11 32.

Aktiviteten arrangeras av föreningen Sportfiskarna i samband med Friluftslivets år.

Friluftslivets år

Branschorganisationen Svenskt friluftsliv har tagit initiativ till att införa ett Friluftslivets år 2021 tillsammans med Naturvårdsverket. Syftet är att få fler att prova på friluftsliv och samtidigt öka medvetenheten om allemansrätten och friluftslivets värden. De främsta målgrupperna är skolbarn i årskurs 4-6, nyanlända och beslutsfattare.

- Vi gillar det vi ser, en ökning av människor ute i naturen. Att så många har hittat ut är toppen och kan vi med Friluftslivets år få än fler att komma ut är det ännu bättre. Ta med en vän eller nya vänner, ute är det lättare att hålla avstånd! Luften är fri, ut och njut, säger Jens Tirén, friluftslivsutvecklare på Östersunds kommun.

Östersunds kommun kommer inte arrangera egna aktiviteter i anslutning till Friluftslivets år. Däremot har kommunen ansökt och fått pengar till en projektledarroll som ska samordna och hjälpa kommunens föreningar att arrangera olika friluftsaktiviteter. Projektledarens roll är att rekrytera och stötta föreningar att genomföra olika aktiviteter som syftar till att få ut fler människor i friska luften. Särskilt unga och nyanlända personer. I uppdraget ingår att ta fram underlag och utlysa bidrag som föreningar kan söka för att genomföra aktiviteter. Under hösten planeras ett friluftsforum äga rum i någon form.

Olika teman varje månad

Varje månad har ett tema och tanken är att koppla olika friluftsaktiviteter till dessa teman. Här är en lista med de olika teman som vi kommer att uppmärksamma både i Östersund och i hela landet:

  • Oktober Lära ute
  • November Må bra ute
  • December Dialog friluftsliv

Läs mer om projektet luften är fri

luften är fri

Vi söker föreningar som är intresserade av projektet

Vi vill skapa möten där vi kan få till synergieffekter mellan föreningarna och kommunen, men även mellan föreningarna. Det finns mycket att vinna på att samla klokskapen och idéerna som vi vet finns hos många av eldsjälarna bakom varje förening. Det här är en unik möjlighet att synas och få gehör. Hör av er till oss.

Kontakta Ann-Mari Darj, projektledare Friluftslivets år för Östersunds kommun:

Mejl
Telefon

Sidan uppdaterad 2021-10-26