Publicerad 2021-09-23

Schysst choklad, godare värld – ett digitalt choklad­provnings­föredrag

Kvällen den 12 oktober har du chansen att delta i gratis provning och föredrag om fairtrade choklad. Föredraget sker via Teams. Chokladen skickar vi hem till dig. Chokladprovningen är nu fullbokad.

Rödgula avlånga cacaofrukter på träd.

På föreläsingen får du veta mer om chokladens väg från cacaofrukten på trädet.

På chokladprovningen som sker från 19-20 på kvällen får du lära dig mer om vägen från kakaoböna till choklad. Vi berättar om kakaoodlarnas vardag och utmaningar, och hur choklad kan bli schysstare för människa och miljö medan vi provar god choklad tillsammans på distans.

Vi kopplar upp oss till föredraget över Teams, var och en från valfri plats, och provsmakar fem rättvist handlade chokladbitar av olika märken. Chokladen skickas hem per post. Alla över 12 år, som bor i Östersunds kommun kan delta.

Anmälan

Anmäl dig så fort som möjligt, det är ett begränsat antal platser. Länk till det den digitala träffen får du per mail veckan före föreläsningen.

Anmäl dig via länken här

Allergener: chokladen kan innehålla, eller innehålla spår av, mjölkprodukter, alla sorters nötter, mandlar, jordnötter, soja och gluten. Ange eventuella allergier eller specialkostbehov i anmälan.

En del i kommunens fairtrade-arbete

Östersunds kommun anordnar arrangemanget för att sprida kunskap om rättvis handel och ansvarsfull konsumtion. Vi är en fairtrade-certifierad kommun och jobbar aktivt med olika arrangemang.

Läs mer om Fairtrade City

Föredragshållare är Emily Turgman Gruian utbildare, strateg och chokladentusiast, med särskilt fokus på rättvis handel och medveten konsumtion.

Sidan uppdaterad 2021-09-23