Publicerad 2021-09-14

Plocka skräp med Håll Sverige Rent

Den 18 september är det dags! Då plockar vi allt skräp vi ser. Håll Sverige rent arrangerar en skräpplockardag. Anmäl dig idag och beställ ett kostnadsfritt skräpplockarpaket för upp till 20 personer.

bild på höstnatur med vy över sjö

Foto: Anneli Åsén

Stoppar du skräpet i fickan, väntar tills du hittar en skräpkorg eller tar med ditt skräp hem? Så gör många av oss. Men inte alla. En del slänger skräpet i naturen. Ibland tappar vi skräpet, och ibland sprider fåglarna skräp från skräpkorgarna.

18 september kan du delta i Håll Sverige Rents kampanj - Skräpplockardagen. På deras webbplats kan du anmäla dig själv, anmäla för flera, eller hitta någon som arrangerar skräpplockning nära dig. Du kan också beställa ett paket som innehåller påsar och handkar för skräpplockningen. Paketet är helt kostnadsfritt.

Gå in på Håll Sverige Rents webbplats för mer information

Så slänger du ditt skräp:

  • Guld-skräpsamlaren sorterar skräpet och lämnar det på en återvinningsstation. Här finns återvinningsstationer i Östersunds kommun.
  • Silver-skräpsamlaren tar med skräpet hem och lägger det i kärlet för restavfall till förbränning.
  • Brons-skräpsamlaren slänger skräpet i en papperskorg där det finns plats.

Om du har lyckats plocka mycket skräp så att det inte ryms i ditt kärl, då kan vi hämta det åt dig, gör en beställning i formuläret på Avfall Va:s hemsida. Tjänsten finns tillgänglig vecka 38.

Sidan uppdaterad 2022-01-18