Publicerad 2021-04-21

Två stipendiater tilldelas Östersunds kulturstipendium 2021

Malin Almén och Kjell-Erik Eriksson delar på stipentiet.

Hjärta med händerna

Hjärtliga gratulationer till Malin Almén och Kjell-Erik Eriksson som tilldelas Östersunds kulturstipendium

Kultur- och fritidsnämnden delar årligen ut stipendiet på totalt 100 000 kronor. I år delar två yrkesverksamma kulturskapare på stipendiet.

Malin Almén

Filmaren och animatören Malin Almén tilldelas 50 000 kronor.

Motivering till beslutet

Malin Almén tilldelas stipendiet för att under en period kunna arbeta med sitt nästa animeringsprojekt. Tidigare har Malin erhållit stöd från Svenska filminstitutet för att arbeta fram manus till en kortfilm som än så länge har arbetsnamnet ”Mariavägen”.

Målet med detta stipendium är att finansiera Malins egna produktionsarbete för att kunna slutföra projektet i samarbete med det norska produktionsbolaget Aldeles.

Kjell-Erik Eriksson

Yrkesmusikern Kjell-Erik Eriksson tilldelas 50 000 kronor.

Motivering till beslutet:

Folkmusikern Kjell-Erik Eriksson tilldelas stipendiet för att under en period kunna arbeta vidare med ett projekt som han startade för 10 år sen kring arvet efter spelmannen och silversmeden Olof Pehrson Sandström från Sandnäset i Frostviken.

Målet med stipendiet är att finansiera en utgivning av en notsamling och skiva med Sandströms efterlämnade material.

Stipendiet ska främja konstnärligt arbete

Kulturstipendiet på 100 000 kronor delas ut en gång per år sedan 1989. Stipendiet kan sökas för konstnärlig yrkesverksamhet inom områdena bild och form, konsthantverk, musik, teater, dans, litteratur, film och foto.

Läs mer om stipendiet samt tidigare stipendiater


Vill du veta mer?

För att läsa om alla ärenden som Kultur- och fritidsnämnden beslutade om under sammanträdet den 21 april, se protokollet som publiceras på ostersund.se inom några dagar.

Sidan uppdaterad 2021-04-22