Publicerad 2021-02-04

Gå på Myndighetsfestival!

Myndighet och festival är nog inte två ord som vi naturligt kopplar till varandra. Men det finns faktiskt en Myndighetsfestival som är en vecka fullspäckad med föreläsningar, diskussioner och paneldebatter. Östersunds kommun bidrar med en föreläsning om en våra stora utmaningar: talangattraktion

8-12 februari är det dags för en helt digital Myndighetsfestival då myndigheter i Jämtlands län delar med sig av sin kompetens och sina idéer och ger oss all bättre koll på vad kollegor inom andra statliga verk jobbar med

Person håller upp sin mobil och tar ett foto på person på en scen under en grön ljusshow,

Tema 2021: Framtidens arbetssätt

Temat för årets Myndighetsfestival är Framtidens arbetssätt. För det har hänt mycket med hur vi arbetar det senaste året, och i takt med att tekniken utvecklas öppnas det för nya möjligheter. Programmet för festivalen innehåller allt från Skatteverkets förändringsresa till framtidens arbetsplatser.

Framtidens talangattraktion för platser

Östersunds kommun bidrar med en föreläsning om talangattraktion, föreläsare är Marcus Andersson som är grundare av Future Place Leadership och expert på området. Han berättar om vad Östersund och länet kan göra för att flytta fram positionerna och konkurrera med andra regioner och länder för att attrahera och behålla talanger och kompetens när kompetensbristen ökar och konkurrensen ökar.

Karin Henriksson, marknadsutvecklare på Näringslivskontoret, kommer att berätta om de satsningar som Östersunds kommun gör på talangattraktion.

- Östersunds kommun satsar en hel del inom området talangattraktion. Jag tror att vi behöver samarbeta mer med näringslivet för att satsa på rätt saker/aktiviteter och hitta former för samverkan utifrån deras behov, säger Karin.

Efter föreläsningen kan deltagarna samlas i mindre grupper för att diskutera.

Anmäl dig!

På www.myndigheterijamtland.se/festival hittar du programmet för Myndighetsfestivalen 2021 och anmäler dig till de pass som du tycker verkar vara intressanta. I god tid innan varje pass skickas länk till passet ut till din mejl.

Vad är Myndighetsfestivalen?

Aktivitetsveckan Myndighetsfestivalen är resultatet av det samarbete som Myndighetsnätverket i Jämtlands län startade 2019. Sedan festivalen 2020 har bland annat det kunskapsspridande konceptet Myndighetsspaningar startat: kostnadsfria träffar där olika myndigheter berättar om sina spaningar.

Sidan uppdaterad 2021-02-04