Publicerad 2020-11-12

Här är de nominerade som tävlar om Tillgänglighetspriset 2020!

Nomineringen har stängt, och nu är det klart vilka som kan tilldelas Tillgänglighetspriset 2020.

flygbild över östersund och frösön i mörker, där husen lyser upp staden

Foto: Anders Nilsson

Tillgänglighetsrådet i Östersund delar varje år ut ett tillgänglighetspris i form av ett diplom. Priset går till en organisation, företag eller enskild person som gjort något för tillgängligheten i kommunen, utöver det som lagen föreskriver.

Tanken med priset är att sätta fokus på tillgänglighetsfrågor och att uppmärksamma det arbete som pågår för att göra Östersund tillgängligt för alla. Vem som helst kan nominera kandidater till priset.

Det här är årets nominerade:

  • Alan Barker (The Mighty Cosmos) - för sitt arbete med fotbollslaget som sammanför och inkluderar spelare från många olika nationer.
  • Anna Walther (Rutpeppen) - vars initiativ Rutpeppen möjliggjort rörelseglädje och goda kostvanor för personer med funktionsvariationer. Särskilt i somras, då de inte fick arbeta eller umgås med närstående som vanligt.
  • Göran Svensk (VD på Lindevalls) - som med sin inställning och inkluderande värdegrund, möjliggör för nyanlända att arbeta hos företaget i eller utanför sin profession men med stolthet.
  • Toves Orkester - som skapar glädje och möjlighet för personer med funktionsnedsättning att muscicera. De ser till att alla i orkester får både synas och höras.
  • Östersunds bibliotek - för sitt välkomnande, tillgängliga bibliotek som ordnar aktiviteter för både barn och vuxna.

Vinnare presenteras 18 december, under en coronasäker ceremoni på Rådhuset.

Sidan uppdaterad 2020-11-12