Publicerad 2020-11-10

Leva i Östersund – jobb, bostad och hela livet

Flera företag och organisationer i Östersund har svårt att hitta rätt kompetens. För att göra det lättare att rekrytera finns därför webbplatsen levaipostersund.se.

— Tillsammans med näringslivet tog kommunen fram rekryteringswebben levaiostersund.se i slutet av 2019. Här kan företag lägga upp jobbannonser och samtidigt ska de som söker jobb få veta hur det är att leva i Östersund, säger Karin Henriksson, Näringslivskontoret.

Med levaiostersund.se vill kommunen nå och underlätta dels för de som vill rekrytera men även för de som vill flytta till Östersund, de som har spetskompetens, de som vill byta jobb och de studenter som söker jobb. Det finns information om boende, skola och förskola, vuxenutbildning och om fritiden i Östersund. För att människor ska flytta hit krävs det inte bara ett jobb, utan att hela livet ska fungera.

— Det är gratis att som företag annonsera på levaiostersund.se och vi marknadsför sidan på Linkedin och Facebook och Instagram. Sidan marknadsförs med rörlig film som har upp till 350 000 visningar i månaden. De som sen klickar in på sidan är cirka 2500 besök varje månad, säger Karin Henriksson, Näringslivskontoret.

Sidan marknadsförs i Stockholm, Göteborg, Uppsala, Umeå och Luleå där några av de stora universiteten finns. Levaiostersund.se uppdateras regelbundet för att den ska ha aktuellt och spännande innehåll och locka folk att gå in och leta jobb, bostad och låta sig inspireras.

Tre personer går på en gräsmatta kantad med björkar med gula löv.

Östersunds kommun arbetar intensivt med att försöka hjälpa företag med sin kompetensförsörjning. Tillsammans med näringslivet och Arbetsförmedlingen har kommunen i olika analyser identifierat de branscher som har störst problem med kompetensförsörjningen. Det finns en stor efterfrågan på kompetens inom IT, data, ekonomi, restaurang, vård och skola. Även pedagoger, ingenjörer och yrkeschaufförer behövs. Men vilka branscher som har störst problem är föränderliga beroende på arbetsmarknadens skiftningar.

Sidan internationaliseras just nu för att möta fler målgrupper. Den översätts till engelska som kommer att publiceras inom en snar framtid.

Sidan uppdaterad 2020-11-19