Publicerad 2020-11-06

Sista chansen att nominera Årets by! ”Vi ordnade en stor musikal för pengarna som vi vann."

Känner du till en by, bygd eller stadsdel där det händer mycket spännande? Då har du chansen att nominera den till Årets by. Vinnaren får 25 000 kronor som ska användas för att utveckla byn ännu mer. Senast den 15 november ska nomineringen skickas in.

Man som står på en slackline och håller balansen

Pengarna räckte bland annat till slackline och andra redskap

För två år sedan var det Häggenås sportklubb som kammade hem första pris och vinstpengarna kom till stor användning.

– Det största vi gjorde var att ordna en musikal tillsammans med kyrkan och Häggenås Intresseförening. Med i musikalen var både vår egen kör och kyrkans körer och vi hade nummer ur musikalerna Cats, Les Miserables och Sound of music. På scenen deltog 50 personer i åldrarna 5–70 år och det var 350 personer i publiken. Pengarna gick framför allt till proffsigt ljud och musiker, berättar Maria Holmgren som är ordförande i Häggenås sportklubb.

Hon berättar att pengarna även räckte till att komplettera byns nya utomhusgym med två slacklines och klättergrepp till de mindre barnen.

Massor av folk på en scen med publik framför

Häggenås arrangerade bland annat en musikal

Vad är Årets by och vem kan vinna?

Varje höst delar Östersunds kommun ut utmärkelsen Årets by till en förening i en bygd eller stadsdel inom Östersunds kommun som utmärkt sig när det gäller utveckling.

Det kan handla om att det finns ett extra stort engagemang, där människor och föreningar ser till att det händer mycket i byn. Kanske driver man tillsammans butiker eller andra verksamheter, jobbar med att lyfta turism eller ordnar aktiviteter för alla som bor i byn.

Sidan uppdaterad 2020-11-06