Publicerad 2020-10-27

Östersund en av fyra europeiska städer som erbjuder gemensam utbildning inom gastronomi

Tillsammans med gastronominätverket Creative Cities Network startar Mittuniversitetet tillsammans med universitet i Parma, Alicante och Bergen en ny gastronomiutbildning – Food city design.

Bild på mat som serveras i små skålar

Foto: Tina Stafren

Det nya internationella masterprogrammet i gastronomi startar i januari och är ett resultat av ett samarbete inom UNESCO Creative Cities Network. Östersund är en av städerna i nätverket, utsedd till gastronomi­stad.

– Det är verkligen kul och visar vilka samarbets­möjligheter som Östersunds utmärkelse som gastronomi­stad inom Creative Cities Network bidrar till, säger Theresia Grön, ansvarig för Creative City of Gastronomy på Östersunds kommun.

Samarbeten är en av de centrala effekterna av nätverket Creative Cities. Tidigare har företagare i länet erbjudits utbyten i andra städer som är med i gastronomi­­nätverket, däribland Macao, Krakow och Parma, ungdomar på Lugnviks­skolan och JGY har fått delta i erasmus­projekt och mycket mer.

Mer om masterprogrammet

Målet med programmet är att utbilda experter inom gastronomi och hållbarhet med fokus på lokal matproduktion, gastro­turism samt kvalitets- och hållbarhets­aspekter inom matproduktion och distribution.

Mer information om det nya programmet hos Mittuniversitetet

Sidan uppdaterad 2021-05-26