Publicerad 2020-10-23

Gör något kul på höstlovet

Vecka 44 är det dags för höstlov. Här får du tips på vad du kan göra under lovet.

Bild på två pumpor med ljus i

Kom ihåg att vara extra noga med din handhygien och att hålla avstånd till andra när du är ute och hittar på saker. Och stanna hemma om du har symtom – även om de är milda.

Tips på saker som du kan göra under lovet

Aktiviteter på bibblan

Pyssla, låna böcker eller spela tv-spel i bibblans nya ungdoms­­avdelning? Biblioteket har flera roliga aktiviteter varje dag på lovet och du kan såklart låna hem böcker att läsa under lovet.

Höstlovsaktiviteter på biblioteken

Skridskor på Östersund Arena

Kom och åk skridskor - helt gratis! På Östersund Arena finns den så kallade Allmän­hetens skridsko­åkning öppen varje dag under lovet. Det innebär att vem som helst kan komma till ishallen och åka skridskor.

Öppettider för Allmänhetens skridsko­åkning på Östersund Arena

Fritid för dig med funktions­nedsättning

På den här sidan kan du som har en funktionsnedsättning få nyheter och tips på saker du kan göra på din fritid i Östersund.

Fritid för dig med funktions­nedsättning

Gå på utflykt med familjen

Hur låter det att gå på utflykt? Kanske till Lillsjön eller Bynäset? I kommunen finns det massor av fina ställen att upptäcka.

Tips på utflyktsplatser i Naturkartan

Konstvandra

Visste du att det finns massor med coola konstverk runt om i Östersund? Via länken kan du ladda ner kartor och information till din telefon och sedan lära dig allt om Östersunds konstverk.

Gå på konstvandring med mobilen

Fritidsgårdarna

Kom och häng med kompisar, var med i någon av våra grupper (finns bland annat café­grupp, mekar­­grupp och mycket mer), spela spel eller bara ta det lugnt. Under höstlovet ordnar fritids­gårdarna massor av roliga grejer. Vad sägs om LAN på Briggen, musik­quiz eller pumpa­tillverkning på Lillsjö­gården eller hänga i Tingshusets ateljé?

Spana in varje fritidsgårds facebook­sida om du vill veta mer om vad som händer just där.

Briggens facebooksida

Lillsjögårdens facebooksida

Tingshusets facebooksida

Kontaktuppgifter, öppettider och mer information om alla fritidsgårdar

Bada på Storsjöbadet

Åk till Storsjöbadet! Simma runt i bassängerna, susa nerför vatten­rutsch­banorna eller slappna av från vardagen i bubbel­poolen.

Wigglebridgen kommer att ligga ute i tävlings­bassängen klockan 12.00 - 16.00 varje dag, från 24 oktober till 1 november.

Öppettider för Storsjöbadet

Åka skateboard, cykla eller orientera?

Du hittar det och många fler tips på www.ostersund.se/fritid

Gå på Jamtli

Passa på att besöka Jamtli.

Vad händer på Jamtli

20 extra höstlovstips

Visit Östersund har samlat hela 20 tips på saker att göra på höstlovet. Vad sägs om bowling, uteaktiviteter eller varför inte läskiga halloween­aktiviteter?

20 höstlovstips hos Visit Östersund

Sidan uppdaterad 2020-10-23