Publicerad 2020-05-04

Vårdnadshavare ska inte rapportera behov av barnomsorg än

Det behöver du som vårdnadshavare med samhällsviktig tjänst endast göra om en stängning blir aktuell, vilket det inte är i dagsläget.

Du som vårdnadshavare har blivit ombedd att fråga din arbetsgivare om du har en samhällsviktig tjänst eller inte. Detta har kommunen bett om för att alla vårdnads­havare ska vara redo att vid behov rapportera in att ens barn behöver omsorg i händelse av att ens förskola/­skola skulle behöva stänga på grund av corona­viruset. Till exempel på grund av att regeringen skulle beordra att skolor och förskolor måste stänga.

Kommunen har tidigare kommunicerat att vi tar fram en e-tjänst där vårdnads­havare skulle meddela om de har samhälls­viktiga tjänster och eventuellt behov av barnomsorg. E-tjänsten är klar, men kommer inte lanseras för vårdnads­havare förrän ett beslut fattas kring att ett förskola/skola ska stänga.

Det innebär att inga vårdnadshavare till barn på en kommunal förskola eller skola ska rapportera någonting just nu.

Blir en stängning aktuell kommer berörda vårdnadshavare få information antingen via utskick i Tempus eller från rektor om att de ska fylla i en e-tjänst. Information kommer också finnas på www.ostersund.selänk till annan webbplats.

Tidigare nyhet kring arbetet med identifiering av barnomsorg för vårdnadshavare inom samhällsviktig verksamhet

Har du frågor?

Sidan uppdaterad 2020-05-04