Publicerad 2020-04-21

Parkera din bil rätt så att vi kommer åt att sopa

Nu drar stora vårstädningen igång med sopning av gator, cykelbanor och parkeringar. Under några veckor arbetar vi intensivt med att sopa upp vinterns grus. Då får det inte stå felparkerade bilar i vägen för då blir det inte sopat där. Tänk på att datumparkeringen gäller till 31 maj och att felparkerade bilar kan få betala avgift för felparkering.

Bild på en parkeringsskylt med information om datumparkering.

Vi börjar med att sopa upp grus i i centrala stan. Därefter arbetar vi oss ut mot ytterområdena. Samtidigt jobbar ett annat arbetslag från Brunflo och in mot stan. Våra maskiner går hela dagarna men även nattetid där det behövs. Sista maj ska vi vara klara.

Bilar som står i vägen gör att vi inte kan sopa rent

Felparkerade bilar gör att vi inte kommer åt att sopa överallt.
- Varje arbetslag består av minst tre fordon, berättar underhållsingenjör Per Gradin. En vattenbil, en lastmaskin med frontsop och en lastbil med bogserad sandupptagare. De lagen kan inte fara runt och ta en snutt här och en snutt där. Det är inte ett kostnadseffektivt sätt att jobba, utan det går bara bort en massa tid på flytt av maskiner. Det kan se ut som att vi har slarvat när vi sopar men det har helt enkelt varit felparkerade bilar i vägen.

Följ reglerna för datumparkering så riskerar du inte att få felparkeringsavgift

Om du följer reglerna för datumparkering får du rensopat och snyggt utanför din fastighet och du riskerar inte att få felparkeringsavgift. Datumparkering gäller till den 31 maj i tätbebyggt område i Östersund, Torvalla och delar av Frösön. Men hur var det nu med datumparkering?

Läs mer om datumparkering här

Sidan uppdaterad 2020-04-21

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen