Publicerad 2020-04-01

Det här gäller för träning och arrangemang i våra idrotts- och träningsanläggningar under coronaviruset

Folkhälsomyndigheten uppmuntrar till fysisk aktivitet och deras rekommendationer är att idrott och träning ska fortsätta.

Östersunds kommun följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och håller därför idrotts- och träningsanläggningar öppet som vanligt. Givetvis gäller de allmänna åtgärderna för att minska smittspridning. De handlar till exempel om att vara noga med handhygien samt att personer med symtom ska hålla sig hemma och inte ge sig ut för att minska risken för smittspridning.

Läs mer om hur du minskar risken för smittspridninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vissa begränsningar på vissa aktivitetsytor

Boulehallen i centrala Östersund är den enda anläggningen som stängt med hänsyn till att de som främst nyttjar verksamheten är personer som anses vara en riskgrupp. Utöver den lokalen har omklädningsrum på Skidstadion stängt samt värmestugorna som tillhör Ladängen och Gustavsbergsbacken.

Kräver riskbedömning av alla arrangemang i kommunens anläggningar

Östersunds kommun kräver i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer att alla arrangörer av evenemang som sker på en yta, lokal eller anläggning som tillhör kommunen ska göra en riskbedömning av sitt evenemang. I en riskbedömning identifierar och kartlägger arrangören risker kopplat till verksamheten, för att därefter kunna åtgärda sådant som kan ses som en risk, till exempel ut smittskyddssynpunkt.

En vanlig regelrätt träning är löpande verksamhet, och då behöver en förening inte lämna in riskbedömning förutsatt att träningen inte samlar mer än 50 personer. Är det däremot ett arrangemang av något slag ska föreningen ladda ner riskbedömningen, fylla i den och skicka den till kommunen via foreningsservice@ostersund.se. Det här gäller även vid tränings­matcher eller sammankomster som kan ses som ett arrangemang utanför ordinarie, löpande verksamhet.

Vid samtliga egna evenemang som inte sker i kommunens anläggningar är det viktigt att föreningen följer Folkhälsomyndighetens och Polisens riktlinjer vad gäller förbud mot allmänna sammankomster.

Så gör du en riskbedömninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2020-04-01