Publicerad 2020-03-23

Tänk på detta om avfalls­hanteringen

Om du tillbringar mer tid hemma så kommer du också att få mer sopor. Kommunen hämtar dina sopor, både matavfallet och det som ska till förbränning. Här är några saker som är bra att tänka på.

Sopbil som tömmer avfallskärl

Sortera ditt avfall noga

Om du tillbringar mer tid hemma så kommer du också att få mer sopor. Kommunen hämtar dina sopor, både matavfallet och det som ska till förbränning. Tänk på att sortera ditt avfall rätt. Förpackningar och tidningar ska till återvinning. Ju bättre du sorterar desto mindre avfall går till förbränning och sopkärlet behöver inte tömmas lika ofta.

Knyt påsen

Förpacka mat och restavfall i rätt slags påse och stäng till innan du lägger det i soptunnan. På så sätt skyddar du dina sophämtare från eventuell smitta i soporna. Var särskilt noggrann om någon i hushållet är sjuk.

Överfyll inte soptunnan

Om locket till soptunnan inte går igen kan fåglar komma åt soporna och sprida ut dem. Och sophämtaren kan få direktkontakt med avfallet.

Begränsa dina besök till återvinningscentralen

Håll avstånd när du är på återvinningscentralen och låt barnen vänta i bilen. Försök att undvika köer. Runt lunch är det många besökare.

Biståndskuren stänger

Vi stänger biståndskuren på återvinningscentralen i Odenskog för att minska smittrisken.

Sidan uppdaterad 2020-03-23