Publicerad 2020-03-20

Region Jämtland Härjedalen konstaterar begynnande samhällssmitta

Under fredagen gick Region Jämtland Härjedalen ut med en lägesrapport där de konstaterar att det nu finns begynnande samhällssmitta i länet. Det är nu ännu viktigare än tidigare att alla följer de riktlinjer som finns.

Östersunds kommun har strikta rutiner och riktlinjer för hanteringen av smittan i kommunens verksamheter. Det är viktigt att invånarna känner till vad som gäller.

- Jag vill påminna våra invånare om att verkligen följa de riktlinjer som finns för att undvika spridning av smitta, säger Anders Wennerberg, kommundirektör och fortsätter:
- Känner du av minsta symptom, håll dig hemma. Det är viktigare nu än någonsin.

Kommunen har regelbunden kontakt med Region Jämtland Härjedalen. Detta för att vi ska hållas uppdaterade om utvecklingen av spridningen av corona i länet och kommunen.

Har du frågor?


Gå alltid till tillförlitliga källor för att söka informationom spridningen av coronaviruset. Här finns information om corona:

  • På Region Jämtland Härjedalens webbplats kan du läsa deras senaste lägesrapportlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • 1177.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns information om symptom, samt när och hur man kontaktar sjukvården.
  • Vad som gäller i kommunens verksamheter, som inom skola och omsorg, finns att läsa på kommunens informationssida om coronaviruset: www.ostersund.se/coronaöppnas i nytt fönster
  • Om ingen smitta misstänks besvaras allmänna frågor via informationsnumret 11313.
  • Krisinformation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har samlad information från många myndigheter om beredskapsläget.
  • Allmän information och FAQ finns via Folkhälsomyndighetens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2020-03-20